Tallink püstitas kasumirekordi

PM Majandus
Copy
Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.
Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. Foto: Sander Ilvest

Tallink Grupp avaldas täna oma 2019. majandusaasta kolmanda kvartali ja üheksa kuu auditeerimata finantstulemused, mille kohaselt saavutas kontsern uue kolmanda kvartali rekordtulemuse.

«Läbi aegade parima kvartalitulemuse saavutamise tingisid stabiilne reisijate arv, paranenud teenuste marginaal pardategevustes, jõuline kulude kontroll, tehtud investeeringud laevade energiatõhususe suurendamisse ning õnnestunud kütusehinna osaline fikseerimine eelmise aasta lõpus,» kommenteeris tulemusi Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene pressiteate vahendusel.

«Kvartalis toimus ka palju uut, asutasime tütarettevõtte Singapuris, osaleme huvitavatel hangetel Singapuri lennujaamas ning otsime muid võimalusi laienemiseks Aasia piirkonnas. Omandasime pikaajalise frantsiisilepingu Burger King restoranide opereerimiseks Baltikumis ning oleme kaasanud ettevõtte tippjuhtkonda rahvusvahelise kaldakaubanduse juhi ning grupiülese kliendikogemuse juhi. Panustame väga jõuliselt vastutustundliku ettevõtja ning ettevõtluse tegevustesse, eesmärgiga olla selles valdkonnas suunanäitajaks teistele,» lisas Nõgene.

2019. aasta kolmandas kvartalis oli grupi auditeerimata puhaskasum 54,6 miljonit eurot (46,1 miljonit eurot 2018. aasta kolmandas kvartalis), mis on suurim puhaskasum, mille grupp kolmandas kvartalis on saavutanud. Kolmanda kvartali EBITDA kasvas samuti 12,1 miljoni euro võrra ning ulatus 83,2 miljoni euroni.

Ka grupi auditeerimata käive kasvas kolmandas kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1,5 protsendi võrra ning ulatus 287,8 miljoni euroni. Rekordilise kvartalitulemuse aitasid saavutada rekordilised reisijate arvud juulis ja augustis ning tugev parda- ja kaldamüük.

2019. aasta esimese üheksa kuuga teenis grupp 44,2 miljonit eurot puhaskasumit, mis on 2,4 miljoni euro (5,8%) võrra rohkem kui samal perioodil 2018. aastal. Kontserni auditeerimata käive vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 0,1 protsendi võrra ning ulatus 755,7 miljoni euroni.

2019. aasta üheksa kuu auditeerimata EBITDA kasvas 19 miljoni euro võrra ning ulatus 137,7 miljoni euroni. Käesoleva majandusaasta esimese üheksa kuu finantstulemustele avaldas positiivset mõju tugev kolmas kvartal, kuid negatiivset mõju ettevõtte seitsme laeva planeeritud hooldustööd ning liinidelt puudumine aasta esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles