Järvamaad kattev Kirde maakaitseringkond saab uue juhi

Urmas Glase
Copy
Tänavu 20. juunil tunnustas Võidupüha tähistamisel Kaitseliidu toonane ülem kindralmajor Meelis Kiili kolonelleitnant Jaanus Ainsalu (paremal) hea töö eest.
Tänavu 20. juunil tunnustas Võidupüha tähistamisel Kaitseliidu toonane ülem kindralmajor Meelis Kiili kolonelleitnant Jaanus Ainsalu (paremal) hea töö eest. Foto: Jürgen Randma

Senine Kaitseliidu peastaabi operatiivjaoskonna ülem kolonelleitnant Jaanus Ainsalu võtab laupäeval Rakvere keskväljakul piduliku tseremooniaga üle Kaitseliidu Viru maleva pealiku ameti. Ühtlasi saab Ainsalust Kirde maakaitseringkonna, mille alla kuulub ka Järvamaa, uus ülem. 

Kirde maakaitseringkonda juhib Viru maleva pealik ning maakaitseringkonna vastutusalasse kuuluvad Alutaguse, Jõgeva, Järva ja Viru malev. Alates 2019. aasta algusest jaguneb Kaitseliit neljaks maakaitseringkonnaks, milleks on Kirde, Lõuna, Lääne ja Põhja maakaitseringkonnad.

Maakaitseringkonna pealik juhib maakaitseringkonna tegevust ja esindab maakaitseringkonda, korraldab maakaitseringkonna eelarve planeerimist ning käsutab kaitseliidu keskjuhatuse volitusel ja määratud ulatuses struktuuriüksusele eraldatud rahalisi vahendeid, juhib maakaitseringkonna ülesannetele vastava väljaõppe ja koolituse korraldamist ning teeb selle üle järelevalvet, korraldab maakaitseringkonna koostööd Eesti ja välisriigi asutuste või isikutega ja korraldab järelevalvet maakaitseringkonna vastutusalas oleva maleva ja malevapealiku tegevuse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles