Jahil peetud orgia maksis Ungari linnapeale ametikoha (1)

Copy
Endine Györi linnapea Zsolt Borkai.
Endine Györi linnapea Zsolt Borkai. Foto: Laszlo Balogh/Reuters/Scanpix

Györi linna meer Zsolt Borkai sai sule sappa avalikkuse ette lekkinud video tõttu, mis näitab teda jahil peetud orgiast osa võtmas. Lisaks visati Borkai välja ka Viktor Orbáni juhitud erakonna Fidesz ridadest.

Györi linna meer teatas eile, et hoolimata tagasivalimisest eelmisel kuul otsustas ta seksiskandaali tõttu ameti maha panna.

Vahetult enne 13. oktoobri valimisi ilmus internetti video, mis näitas Borkaid Aadria merel seilanud jahil orgiast osa võtmas. Lisaks oli videole jäänud vestlusi, mis viitavad korruptsioonile, kuigi neid süüdistusi ei ole veel tõestatud.

Györi linnapeana 2006. aastast teeninud Borkai otsustas tagasi astuda, et vältida linna arengu takistamist. «Ma tegin omad järeldused ja võtan vastutuse,» teatas Borkai avalikus kirjas linnaelanikele.

12. oktoobril toimunud meeleavaldus, kus nõuti Zsolt Borkai tagasiastumist Györi linnapea kohalt.
12. oktoobril toimunud meeleavaldus, kus nõuti Zsolt Borkai tagasiastumist Györi linnapea kohalt. Foto: Csaba Krizsan/EPA/Scanpix

Abielus kahe lapse isa ja endine olümpiasportlane oli peaminister Orbáni erakonna Fidesz liige, kuniks ta peagi pärast valimisi erakonnast välja heideti.

Kuigi Borkai valiti ametisse tagasi, usutakse, et tema seksiskandaal võis põhjustada Fideszi üllatavalt kehvad valimistulemused kohalikel valimisel.

Erivalimised Borkaile asendaja leidmiseks peaksid tehtama nelja kuu jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles