Valitsus rahastab Päikese kooli ehitust 3,8 miljoni euroga

Meelis Kalme
Copy
Pillerpalli lasteaia ja Päikese kooli ühise maja asemele ehitatakse koolihoone, mis sobib erivajadustega lastele paremini.
Pillerpalli lasteaia ja Päikese kooli ühise maja asemele ehitatakse koolihoone, mis sobib erivajadustega lastele paremini. Foto: Mailiis Ollino

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks hariduslike erivajadustega (HEV) õpilaste põhikoolide investeeringute kava. Selle järgi rahastatava nelja haridusasutuse hulgast leiab Pärnu Päikese kooli.

Finantseeringuga toetab riik omavalitsusi HEV-õpilaste õppe korraldamises. Kavaga määratud toetuste maht on üle 15 miljoni euro ja sellest ligemale 3,8 miljonit eurot eraldatakse Pärnu linnavalitsusele Päikese kooli õppehoone ehitamiseks.

“Selle rahaga toetame neid lapsi, kes kõige rohkem tuge vajavad, et nad saaksid õppida just neile sobivas keskkonnas,” selgitas haridus- ja teadusminister Mailis Reps pressiteate vahendusel ja lisas, et toetus aitab õpetada eelkõige neid lapsi, kelle õpikeskkond vajab mahukamaid investeeringuid.

Toetus aitab viia HEV-põhikoolid vastavusse õpilaste arvu ja koolivõrgu muutustega. Investeeringutega paneb riik õla alla, tagamaks igas maakonnas HEV-õpilaste õppe kättesaadavust nüüdisaegses õpikeskkonnas.

Esialgu on Pärnu uue koolihoone igakuisteks püsikuludeks planeeritud üle 72 000 euro, mida hakatakse katma linnaeelarvest.

Peale Päikese kooli finantseeritakse Tallinna Tondi põhikooli, Tartu Kroonuaia kooli ja Võru Järve kooli ehitus- ja korrastustöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles