Vanaproua sai trahvi ja politseinikult manitseda (6)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Politsei tegi Ritale valesti parkimise eest trahvi.
Politsei tegi Ritale valesti parkimise eest trahvi. Foto: Aivar Ojaperv

Oma rollerautoga Microcar liikluseeskirja eiranud vanaproua Rita sai paarkümmend eurot trahvi. Nimelt parkis ta täna oma sõiduki Rakvere Kroonikeskuse sissepääsu ette keelumärgi alla ega pidanud millekski ka teekattemärgistust.

Rita valge Microcar seisis valesti pargituna keskuse ukse ees tublisti üle poole tunni. Kellegi käsi oli paberile kirjutanud "sa oled ikka täis jobu" ja pistnud sedeli kojamehe vahele. Kaubikuga poodi kaupa toonud Heino Tanijärv üritas oma sadakond kilo kaaluva koormaga teel ees seisnud Microcarist kuidagimoodi mööda pääseda. Politseinik ootas rollerauto juures selle omanikku.

Teised liiklejad ütlesid valesti pargitud rollerauto juhi kohta välja oma arvamuse.
Teised liiklejad ütlesid valesti pargitud rollerauto juhi kohta välja oma arvamuse. Foto: Vladislav Musakko

Politseinik ütles, et on Microcari omanikku oodanud juba ligi pool tundi. Kuna valesti parkimine oli turvakaamera salvestiselt näha, olid juhi tundemärgid teada – valges jopes ja punase mütsiga vanaproua. Kroonikeskuse haldusjuht leidis juhi viimaks kaubanduskeskusest üles.

Mopeedauto juhiks osutus Rita. Proua tegi imestunud näo: mis siis valesti on? Ütles, et ei märganud peatumist keelavat liiklusmärki, kuna tal olevat kehvad prillid. Seda, miks tema Microcar seisab hoopis teise nurga all kui kõik ülejäänud autod, ei osanud Rita põhjendada.

Politseinik suunas Rita koos oma Microcariga keskusealusesse parklasse ja vanaproua pidi seal tema loengu ära kuulama. Igaks juhuks pani politseinik vanaproua ka puhuma – Rita oli kaine.

Valesti parkimise eest kirjutati Ritale välja trahvikviitung.

Rita tunnistas, et autojuhiluba tal pole, kuid rollerautoga sõitmiseks pole täiskasvanud inimesel seda vastavalt liiklusseadusele teatavasti vajagi.

Septembri lõpus  juhtus täpselt samasuguse valge Microcariga väike liiklusõnnetus Rakveres Lilleoru poe juures, aga Rita ütles, et tema selles osaline polnud ja konkreetset autot kasutab vaid tema. "Kohe kindlasti ei olnud see mina," väitis ta Virumaa Teatajale. "Minu autoga on avarii olnud küll, aga siis sõideti mulle tagant sisse. Teatavasti see auto ju kiiresti ei liigu ja ilmselt ei saanud taganttulija pidama."

Edaspidi lubas Rita liikluses tähelepanelikum olla ja mitte eeskirja rikkuda. "Sain nüüd uued odavad prillid ka," lisas ta.

25. septembril sattus täpselt samasugune Microcar avariisse Rakveres Tartu ja Lilleoru tänava ristmikul.
25. septembril sattus täpselt samasugune Microcar avariisse Rakveres Tartu ja Lilleoru tänava ristmikul. Foto: Ain Liiva
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles