Vahva eeskuju: ujumisäss võitis koos õpilastega segateateujumise

Margus Martin
, reporter
Copy
Ralf Tribuntsov (ees) annab oma ujumisteadmisi Rakveres edasi uuele põlvkonnale, ja kui väga vaja, siis hüppab koos õpilastega basseini.
Ralf Tribuntsov (ees) annab oma ujumisteadmisi Rakveres edasi uuele põlvkonnale, ja kui väga vaja, siis hüppab koos õpilastega basseini. Foto: Meelis Meilbaum

​Aasta alguses ujumisklubi Wiru Swim noori Rakveres juhendama asunud endine tippujuja Ralf Tribuntsov tunneb ennast jätkuvalt nagu kala vees.

Äsja Saksamaal Wesselis peetud ujumisvõistluselt Hanse Schwimmfest naasnud Tribuntsov ei piirdunud jõuproovil ainult hoolealuste juhendamisega, vaid tegi ka ise basseinis mõned kiiremad otsad. Nii aitas ta näiteks Wiru Swimi tiimi ankrumehena lõpetada võidukalt 8 x 50 meetri segateateujumise.

25-aastane treener läbis oma teatevahetuse 50 meetri vabaltujumises ajaga 22,70 sekundit. Võrdluseks – sama võistluse meeste absoluutklassis oli võitja tulemus neli sekundit nõrgem (26,65 sekundit). Wiru Swimi tiimi edusse andsid sel distantsil panuse veel Lisett Tokovenko, Marc Trevor Haiba, Egle Salu, Robert Sammel, Mirtel Merimaa, Jakob Toming ja Liisbeth Kaasik.

Lääne-Virumaa ujumise järelkasv noppis Saksamaal 31 individuaalset medalit, millest 25 olid kuldsed.

Wiru Swimi noorematest poistest paistis silma Marten Roven Tšupin, kes noppis alavõidu nii 50 meetri vabalt- kui ka sama pikal seliliujumise distantsil. Samadel aladel võitis teise koha Kermo Kaljuveer.

Nooremate tüdrukute konkurentsis riputati viis kulda Mirtel Merimaa kaela. Võidu pälvis ta 50 meetri vabalt-, selili-, liblik- ja rinnuliujumises ning 100 meetri kompleksujumise distantsil. Klubikaaslasest ühe kulla vähem saavutasid Martin Ale (50 m vabalt-, selili- ja liblik- ning 100 m kompleksujumises) ning Lisett Tokovenko (50 m ja 100 m vabalt- ning 50 m ja 100 m rinnuliujumises).

Kolme kullaga naasis Jakob Toming Haljalast, kellele ei leidunud vastast 100 meetri vabalt-, selili- ja kompleksujumises. Liisbeth Kaasik võitis kulla 100 meetri vabalt- ja 200 meetri kompleksujumises, millele lisandus hõbe 100 meetri rinnulidistantsil ja pronks 50 meetri vabaltujumises. Kahe kullaga (100 m selili- ning rinnuliujumises) täiendas oma auhinnakogu Egle Salu, kes sai lisaks pronksi 50 meetri rinnuliujumise absoluutklassis.

Etriin Etverk edestas konkurente 100 meetri vabalt- ja kompleksujumises, Robert Sammel võidutses 100 meetri kompleksujumises ja lisas hõbeda 100 meetri vabaltujumises

Kui varasematel aastatel on Wiru Swim käinud nende jaoks juba tavapäraseks saanud võistlusel lennukiga, siis seekord otsustati lisada reisile mõnusat vürtsi: ligemale paarkümmend ujujat, treenerit ja lapsevanemat läbisid põneva, enam kui kaks tuhat kilomeetrit pika teekonna kolme matkaautoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles