Maaeluministri nõuniku tegevuse uurimiseks algatati kriminaalmenetlus (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Urmas Arumäe.
Urmas Arumäe. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Maaeluminister Mart Järviku nõuniku Urmas Arumäe tegevuse uurimiseks alustati kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas Arumäel on huvide konflikt või mitte.

Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Saskia Kase sõnul on prokuratuurile teatavaks saanud informatsiooni pinnalt alustatud kriminaalmenetlus kontrollimaks, kas advokaat on rikkunud seadust kui ta ministri nõunikuna andis ministrile nõu tema haldusalas oleva PRIA tegevuse osas, olles samal ajal süüdistatava kaitsjaks kriminaalmenetluses, kus PRIA peab kannatanuna seisma avaliku raha kasutamise eest.

«Pärast välja küsitud dokumentatsiooniga tutvumist otsustame edasise menetluse käigu üle. Hetkel ei ole kellelegi kuriteokahtlustust esitatud,» kommenteeris Kask.

ETV saate «Pealtnägija» käsutuses olevad dokumendid näitavad, et maaeluministeeriumi ja Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti ehk PRIA-ga küpseb terav vastasseis. Sisuliselt kaebab PRIA, et ministri nõunik Urmas Arumäe takistab neil menetleda firmasid, keda ta varem advokaadina esindas, vahendab ERRi uudisteportaal.

ERRi teatel on vastasseisu keskmes viimaste aastate üks suurem eurotoetuste pettus, kus prokuratuur esitas kaheksale juriidilisele isikule kahtlustuse soodustuskelmuses, mis seisnes PRIA-le teadlikult valeandmete esitamises, et saada suuremat investeeringutoetust. PRIA tagasinõude suurus on ERR-i andmetel üle 1,1 miljoni euro. Kahtlusaluseid kaitses vandeadvokaat Urmas Arumäe.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles