Põlva ja Võru orkestrid sõidavad festivalile

LEPM
Copy
Põlva muusikakooli keelpilliorkester Riivo Jõgi juhatusel esines rahvusvahelisel muusikapäeval Põlva kaubanduskeskuses.
Põlva muusikakooli keelpilliorkester Riivo Jõgi juhatusel esines rahvusvahelisel muusikapäeval Põlva kaubanduskeskuses. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Põlva muusikakooli keelpilliorkester ja Võru muusikakooli orkester osalevad Jõhvis  8.-9. novembril toimuval IX noorteorkestrite festivalil, millest võtab osa 13 kollektiivi üle Eesti.

Põlva Muusikakooli keelpilliorkester dirigent Riivo Jõgi juhatusel annab reedel kontserdi Jõhvi põhikoolis ja esineb laupäeval festivali lõppkontserdil Jõhvi Kontserdimajas.  Kokku osaleb festivalil üle 400 noore muusiku, kelle esituses kõlab nii Eesti heliloojate  (Eugen Kapp, Mart Saar) teoseid kui ka maailmaklassikat (Mozart, Suppe,  Schönberg, Coates, Smetana, Gliere, Williams), aga ka  popurrii Andrew Lloyd Webberi muusikalist "Ooperifantoom" ja “I Dreamed a Dream” muusikalist “Hüljatud”.

Osalevate orkestrite parimatest mängijatest moodustatakse festivaliorkester, kes toob dirigent Jüri-Ruut Kanguri juhatusel ettekandele Pärt Uusbergi teose "Avanemised". Teos on kirjutatud Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu tellimusel ja tuli esiettekandele VI noorteorkestrite festivalil Paides.

Festivaliga tähistatakse ühtlasi Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu 20. tegutsemisaastat.  Eestis tegutseb 27 noorte sümfoonia- ja keelpilliorkestrit ning neid esindava liidu peamised eesmärgid on noorteorkestrite festivalide ja kontsertide korraldamine ning nende tegevusele kaasaaitamine, samuti orkestripillide õppe propageerimine ja sümfooniaorkestrite esinemise korraldamine laulupeol.

IX noorteorkestrite festivalil osalevad Võru muusikakooli orkester, Põlva muusikakooli keelpilliorkester, Tallinna Ülikooli sümfooniaorkester, Tartu Ülikooli sümfooniaorkester, Lasnamäe muusikakooli sümfoniettorkester, VHK muusikakooli keelpilliorkester, Tallinna muusikakooli sümfooniaorkester, Nõmme muusikakooli sümfooniaorkester, Viljandi Noorte Sümfooniaorkester, Harjumaa keelpilliorkester, Virumaa noorteorkester, Põltsamaa muusikakooli kammerorkester ja Kuressaare muusikakooli sümfoniettorkester. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles