Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid nõuavad maaeluministri tagasiastumist (60)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Maaeluminister Mart Järvik.
Maaeluminister Mart Järvik. Foto: Joosep Laik

Opositsiooniline Reformierakond annab EKRE-le esmaspäevani aega, et kutsuda ametist tagasi maaeluminister Mart Järvik, teatas Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Järviku lahkumist nõuavad ka sotsiaaldemokraadid.

ETV saate «Pealtnägija» käsutuses olevad dokumendid näitavad, et maaeluministeeriumi ja Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti ehk PRIA-ga küpseb terav vastasseis. Sisuliselt kaebab PRIA, et ministri nõunik Urmas Arumäe takistab neil menetleda firmasid, keda ta varem advokaadina esindas.

«Seekord on lugu tõsine, sest ministri nõustajal on selge huvide konflikt ja riik peab sekkuma lausa kriminaalmenetlusega. Üks on selge - ei maaeluminister ega tema nõunik ei seisa selles loos riigi huvide eest, vaid tegelevad rahvakeeles öelduna sahkerdamisega,» ütles Kallas.

Kallase sõnul minister Järvik sisuliselt takistab oma nõunikuga õigusemõistmist, kui ta ei anna volitustele allkirju, et PRIA saaks Arumäe kaitsealuste kohtuasju ajada. «Minister Järvik on juba kuid teadlik huvide konfliktist, kuid pole oma nõunikuga töösuhet lõpetanud. Võttes arvesse ka Mart Järviku äärmiselt kahtlast tegutsemist listeeriabakteri skandaalis, siis ei ole kahtlust, et selline minister ei saa ametis jätkata,» rõhutab Reformierakonna esimees.

«Reformierakond annab EKRE-le esmaspäevani aega, et kutsuda ametist tagasi maaeluminister Mart Järvik. Me ei pöördu teadlikult Jüri Ratase poole, sest sisulisi otsuseid teeb valitsuses perekond Helme. Juhul kui esmaspäevaks pole maaeluminister ametist lahkunud, algatame riigikogus allkirjade kogumise, et avaldada talle umbusaldusust,» lubab Kaja Kallas.

Saar: Järvik ei teeni Eesti riigi ja rahva huve

Mart Järvikut kutsus üles tagasi astuma ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Indrek Saar. «Tegemist oleks tänase valitsuse esimese tõsiseltvõetava sammuga, mis Eesti maaelu edasi viib. Sotsiaaldemokraatide silmis kaotas Järvik igasuguses usalduse, kui ta järjekindlalt valetas ja vassis listeeriaskandaalis,» ütles Saar.

«Täna said avalikuks tema uued patud, mis näitasid, et Järvik ei teeni Eesti riigi ja rahva huve, vaid on igati soosinud oma nõuniku korruptsiooniohtlikku tegevust, mis on viinud kriminaalasja algatamiseni,» ütles SDE esimees. 

Kommentaarid (60)
Copy
Tagasi üles