Kollektiivis kadunud usaldust on väga raske taasluua (4)

Copy
Eesti personalijuhtimise ühingu tegevjuht Kärt Kinnase sõnul mõistab hea juht, miks talle on tema töötajad olulised, mida nad loovad ja miks on seda äri eduks vaja.
Eesti personalijuhtimise ühingu tegevjuht Kärt Kinnase sõnul mõistab hea juht, miks talle on tema töötajad olulised, mida nad loovad ja miks on seda äri eduks vaja. Foto: Konstantin Sednev

Organisatsioonikultuuri alustala on usaldus meeskonnaliikmete vahel: kui see kaob ja tekib töökriis, siis tuleb ettevõtte juhid välja vahetada, et usaldust uuesti luua, rääkis personalijuhtimise ühingu PARE tegevjuht Kärt Kinnas Kuku raadio saates «Majandusruum».

Mida teha, kui usaldus on kadunud? Kuidas seda tagasi võita?

See on väga-väga keeruline. Sageli kaasneb sellega juhtide vahetus. Kui juhid on vahetunud, siis on hea pinnas kasvatada uut usaldust uute inimestega, aluseks on avatus ja ühiste väärtuste leidmine. Tuleb luua psühholoogiliselt turvaline keskkond, kus julgetakse õnnestumistest ja ebaõnnestumistest avatult rääkida. Tuleb julgeda võim mõnes mõttes käest ära anda ja töötajaskonda kaasata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles