Põlva meeskonnad astusid sammukese karikasarja finaalturniiri suunas

Postimees Sport
Copy
Põlva Serviti mängumehed.
Põlva Serviti mängumehed. Foto: Helin Potter/arhiiv

Eesti karikavõistlustel käsipallis peeti avamängud kahes eeldatavalt tasavägisemas paaris. Põlva Serviti alistas võõrsil Viljandi HC 28:22 (14:12) ning Põlva/Arcwood oli kodusaalis 36:27 (18:13) üle Aruküla/Audentesest.

Mullu karikasarjas pronksmedalid saanud esiliigavõitja Põlva/Arcwood alustas koduses Mesikäpa hallis kohtumist paremini ning sai 3:1 ette. Külalistel pommitas küll täpselt Rauno Kopli, ent põlvalastel hakkas tabama Raido Peedomaa. Ekskoondislasest vasakääre kolme järjestikuse värava toel saadi juhtima 8:4 ja Veiko Tigason tegi 9:4.

Kopli ja Martin Kalveti väravatest sai Aruküla/Audentes vahe kolmele, 10:7 ning kogu ülejäänud avapoolajast kõikuski Arcwoodi edu kolme ja viie värava vahel. Vaheajapausiks juhtis kodumeeskond 18:13. Kuidagi ei saanud arukülalased vahet vähem kui kolme peale, ehkki vahepeal tabas mitu korda Andreas Parve ja karistusviskeid realiseeris Mihkel Vaher.

Margo Piksööt ja Siivo Sokk tulistasid 47. minutil seisuks 28:22 ning pärast Vaheri tabamust rebisid samad mehed sisse kohtumise seni suurima vahe – 30:23. Aruküla/Audentese peatreener Martin Noodla võttis minutilise mõtlemisaja, aga vahe jätkas kasvamist. Sokk lõpetas põlvalaste 6:0 vahespurdi ja seis oli 34:23.

Külalised võitlesid lõpuni, et koduseks kordusmänguks edasipääsuvõimalus jätta, kuid pidid vastu võtma 27:36 kaotuse. Arcwoodi poolel sai Piksööt kirja kaheksa, Peedomaa seitse ja Rasmus Käo viis tabamust, Noodla hoolealustest viskasid Vaher ja Kopli kuus ning Karl-Magnus Rebane neli väravat.

Viljandis viskas Robert Lõpp küll kohtumise avavärava, ent peagi haaras ohjad Serviti. Kuidagi ei suutnud mulgid pidurdada Henri Sillastet, sest kui 11. minutil külalised 6:4 juhtima läksid, oli Eesti koondise vasakääre arvel juba viis tabamust. Viljandi ei lubanud siiski Servitit eest ning peagi seati jalule jälle viik.

Pärast kaht Aleksander Pertelsoni väravat said võõrustajad 9:8 ettegi, aga poolaja lõpp õnnestus vastasel paremini. Korraks juhiti kolme väravaga ning puhkama mindi Serviti 14:12 eduseisul. Hendrik Koks vähendas teise poolaja algul karistusviskest vahe minimaalseks, ent kohe vastasid Otto Karl Kont ühe ja Sander Sarapuu kahe väravaga ning Serviti juhtis 17:13.

Viljandil olid täpsed Volodimir Maslak ja Koks, kuid Serviti reageeris 4:0 vahespurdiga ning juhtis 21:15. Siis oli mulkide kord – Robert Lõpp viskas kaks, Andrei Hapal ja Mikk Varik ühe värava – ning kaotusseis oli jälle vaid kaheväravaline. Serviti võttis jalad kõhu alt välja ning saatis vastaste võrku omakorda kuus vastuseta palli.

Lõppseisuks särasid tablool Serviti võidunumbrid 28:22 ning järgmise laupäeva kordusmänguks kodusaalis saadi soliidne edu. Sillaste viskas võitjate kasuks kaheksa, Sarapuu kuus ja Henri Hiiend neli väravat, kodumeeskonnal tabas Robert Lõpp viis ning Pertelson, Koks ja Mihkel Lõpp kolm korda.

Järgmised karikavõistluste veerandfinaalide mängud:

13.11.  19:00  HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva Coop

13.11.  19:00  Aruküla/Audentes – Põlva/Arcwood (avamäng 27:36)

14.11.  19:30  Raasiku/Mistra – HC Tallinn (avamäng 20:41)

16.11.  17:00  Põlva Serviti – Viljandi HC (avamäng 28:22)

17.11.  16:00  Põlva Coop – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles