VIDEO Jaan Toots: see on lihtsalt pikkade tundide tulemus (2)

Copy

Keskerakonna Tartu piirkonna juht Jaan Toots rääkis, et praegune Tartu linna abilinnapea Monica Rand jõudis pika kaalumise peale selle otsuseni. 

Jaan Tootsi sõnul täna Tartu abilinnapea Madis Lepajõe üle arutlust ei peetud, kuna ta on haiglas. «Me soovime talle tervenemist,» soovis Toots. 

«Monica Rand teki pika vestlemise ja kaalumise peale otsuse, et ta astub esimesel jaanuaril 2020 abilinnapea ametist tagasi,» lausus piirkonna juht. Tema sõnul arutasid nad kõike rahulikult ning ei lahanud erinevaid küsimusi. 

«See oli lihtsalt pikkade tundide lõplik tulemus,» lausus Toots. «Ta tegi väga ilusti otsuse, et erakond jätkab koalitsioonis. See oli ilus otsus,» lisas ta. 

Kes saab järgmisel aastal järgmiseks abilinnapeaks, seda täna koosolekul ei arutatud, kuna koht on praegu veel täidetud. 

«Me lubasime eelarve ilusti lõpuni teha,» selgitas Jaan Toots, miks Monica Rand kohe täna ametit maha ei pane. «See oli ka linnapea palve,» lisas ta. 

Tootsi sõnul on see ka arusaadav palve, kuna Rand on linnaeelarvega algusest peale tegelenud. «Teatavasti on 19. detsembril teine lugemine, siis on jõulud ja esimene jaanuar on lõplik kuupäev,» selgitas ta kuupäeva tagamaid. 

Küsimusele, kuidas tänast koosolekut nimetada, vastas ta, et see on probleemi lahendamine. «See oli uue juhatuse soov. Midagi head ei ole, lihtsalt oleme leidnud kompromissi,» lausus Toots. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles