Aigi Viira pani kirja Joel Juhti tantsukooli saamise loo

Copy
Tänavatantsu ja tantsukooli JJ-Street liider Joel Juht.
Tänavatantsu ja tantsukooli JJ-Street liider Joel Juht. Foto: Kristjan Teedema

8. novembril ilmub raamat «Joel Juht. Võitlus ei-vastustega», milles kirjeldatakse Eesti tänavatantsukultuuri arendaja ja JJ-Street tantsukooli asutaja Joel Juhi teed tantsimise, noorsootöö ja eneseületusteni. Raamatu on kirja pannud ajakirjanik Aigi Viira.

«Joel Juht. Võitlus ei-vastustega».
«Joel Juht. Võitlus ei-vastustega». Foto: Helios

2003. aastal oma tantsukooli avanud Joel Juht ütleb, et kõik sai alguse juhustest. Kooliõde tegi ettepaneku tulla Marati majja trenne andma, nii otsustaski Joel välja kuulutada tantsutreeningud. Esimesse trenni saabus kolm inimest. Nädala-kahe pärast oli tantsuhuvilisi 20, kaks kuud hiljem juba 100. Sellest, mismoodi tantsukooli teha, polnud Joelil õrna aimugi. Veel vähem kogemust. «Ma ei teadnud, kuidas kool peaks toimima, tegin lihtsalt südamega oma asja,» räägib ta. «Nii see virvarr käis. Inimesed tulid ja tulid.» Nüüdseks tegutseb JJ-Street Dance Company üle terve Eesti.

Kuid see kõik ei ole tulnud sugugi lihtsalt. «Loodan, et minu käänuline teekond inspireerib inimesi rohkem oma mina-parandamise poole püüdlema. Ma ei pea end kõige paremaks, osavamaks ja ilusamaks, kuid arvan, et me peaksime alati, kõigest hoolimata, püüdma edasi liikuda ning olema tänulikud selle eest, mis meile on juba antud,» ütleb Juht.

Raamat on mõeldud kõigile, kel vaja motivatsiooni, et rasketest oludest välja tulla ja ka lapsevanematele, kel on probleemsed lapsed, et neid aidata. Joel on jutustanud oma loo just selleks, et läbi kogetud õppetundide näidata noortele, et kõik on võimalik ka siis kui keegi sinusse ei usu – oluline on, et sa ise usuksid ja töötaksid oma unistuste nimel.

Lisaks Joeli mälestustele leiab raamatust ka mõtteid inimestelt, kes on tema arengut ja tegemisi toetanud, nende hulgas nt muusik Kaarel Kose, saatejuht Reet Linna, grafitikunstnik Babach jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles