Martin Helme ei toeta linnahalli ooperisaali rajamist (4)

BNS
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Valitsus toetas neljapäevasel kabinetinõupidamisel Tallinna linnahalli ka ooperisaali rajamist, rahandusminister Martin Helme plaani sellisel kujul aga ei toeta.

«Tegelikult ikka ei otsustanud. Kultuuriminister tõi sellise ettepaneku, aga küsimusi ja küsitavusi selle plaani suhtes on liiga palju, et midagi otsustada. Kui tahta asja positiivselt kommunikeerida, võib öelda, et jätkatakse arutelusid. Kui tahta konkreetsem olla, siis mina plaani sellisel kujul ei toeta,» kirjutas Helme sotsiaalmeedias. 

«Otsustasime, et õige on minna edasi variandiga, kus saab kolm olulist asja korraga: linnahall saab korda, teiseks ooperiteater saab endale ooperi- ja balletisaali, kolmandaks linn ja kogu Eesti saavad endale korraliku konverentsikeskuse ja kontserdisaali,» ütles kultuuriminister Tõnis Lukas neljapäeval rahvusringhäälingule.

Lukas lisas, et arutelu alles algab, plaanis on tellida eskiiskavandite põhjal ekspertiis, määrata ära organisatsiooniline mudel ja ette näha haldusmaksumused. Samuti on vaja taotleda uut riigiabi luba. «Lõpliku otsuse teeb linnahalli osas riigikogu,» sõnas Lukas.

Tänavu kevadel vastu võetud riigieelarve strateegias (RES) 2020-2023 on kirjas, et Eesti kui konverentsiturismi sihtkoha arendamiseks investeeritakse kogusummas 40 miljonit eurot linnahalli rekonstrueerimiseks rahvusvaheliseks konverentsikeskuseks.

RES-i on plaanitud 20 miljoni eraldamine 2021. aastal ja teise 20 miljoni eraldamine 2022. aastal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles