Head inimesed aitasid väikest Kadrina poissi ülikiiresti

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Väike Kris pidi sõitma Saksamaale operatsioonile ja seetõttu vajati heade inimeste abi.
Väike Kris pidi sõitma Saksamaale operatsioonile ja seetõttu vajati heade inimeste abi. Foto: Erakogu

Nelja ja poole aasta vanune Kadrina poiss Kris, kellel tekkis seljaajusonga korrigeerimisel tüsistusena liikvori ehk seljaajuvedeliku leke, vajas kiiresti operatsiooni Saksamaal Bonnis. Seetõttu palus SA TÜ Kliinikumi Lastefond inimestelt abi. Paari tunniga annetasid suure südamega inimesed puuduoleva summa. 

Suvest alates pidi väike Kris haigusest tingitud tüsistuse tõttu viibima Tallinna lastehaigla intensiivraviosakonnas ja enamasti vaid kõhuliasendis, lekke peatamine hoolimata neljast korrigeerivast operatsioonist kahjuks ei õnnestunud.

Tallinna lastehaigla arstid tegid Krisi aitamiseks omalt poolt kõik, rohkem nad vaprat poissi aidata ei saanud. Saksamaal oli aga valmis Krisi opereerima kirurg Ernst Johann Habern. Kuigi Eesti Haigekassa tasub lapse operatsioonikulud, tuli kõik reisikulud perel endal kanda. Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi paluski headelt annetajatelt abi. Kuigi praegu ei ole teada, kui kauaks Kris Saksamaale jääma peab, ulatuvad lõplikud reisikulud umbes 2000 euroni.

Kadrina vald on oma abikäe ulatanud, toetades lapse ja tema ema ravile minekut 1000 euroga. Kadrina vallavanem Kairit Pihlak ütles: "Oma valla laste aitamine on kohaliku omavalitsuse ülesanne."

Krisi ema Anni Ruusmann rääkis, et operatsioon oli üleeile. "Arstide sõnul läks operatsioon hästi. Paar päeva peame ootama ja olema kohapeal, et olla kindel, et leke jäi kinni," lausus ema. Poja kohta ütles ema, et ta tunneb end hästi. "Kris on olnud vapper, ka Saksamaa arstid imestavad tema koostöövalmiduse ja vapruse üle, isegi kui ta keelt ei mõista, saab ta neist aru. Tal oli kuues operatsioon, juba teadis, mis arstid temaga teevad," kõneles Anni Ruusmann.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suurimaid lastehaigla juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone Eestis. Alates 2000. aastast on fond annetajate abiga toetanud haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles