Arhiivilugu ⟩ Janek Õiglane: ma ei taha olla timbu-limbu vend

Karl Hütt
, reporter
Copy
Janek Õiglasel ­tuleb enda sõnutsi kookide küpsetamine paremini välja kui muu söögi tegemine. Enim maitsevad talle toorjuustu­koogid.
Janek Õiglasel ­tuleb enda sõnutsi kookide küpsetamine paremini välja kui muu söögi tegemine. Enim maitsevad talle toorjuustu­koogid. Foto: Sander Ilvest

Kohtusime Vändrast pärit ja seal sportlasteed alus­tanud kümnevõistleja Janek Õiglasega Tallinnas Tondi Restos mõni nädal pärast Doha MMi, kus ta saavutas kuuenda koha.

Kuigi tänavune võistlushooaeg on läbi, ei ole tippsportlasel võimalik niisama istuda, sest ­juba tuleb treenida järgmiseks. Siiski võib kahe hooaja vahelist aega veidi kergemalt võtta ning vahel ennast hea ja paremaga premeerida.

Praeguseks on MMist möödas umbes kuu, mida olete vahepeal teinud?

Olen täielikult puhanud, täna (21. oktoobril, K. H.) mul oligi esimene trenn pärast Doha MMi. Puhkuse ajal olin Eestis, käisin Vändras vanematel külas ja veetsin sõpradega aega.

Käisite suvistel Eesti meistrivõistlustel välja veksli, et küpsetate Virumaa Teataja ennustusvõistluse võitjale juustukoogi, kas see lubadus on praeguseks täidetud?

Eelmisel laupäeval (12. oktoobril, K. H.) käisingi Virumaa Teataja toimetuses ja viisin enda­valmistatud maasika-kohupiima-juustukoogi võitjatele proovida.

Ja millist tagasisidet saite?

Ma ei tea, kas nad valetasid, aga kõik umbes kümme inimest, kes seal koos toimetuse töötajatega olid, jäid väga rahule.

Milline on teie esinduskook, mida teile kõige enam meeldib valmistada?

Maitse poolest meeldivad mulle kõige rohkem toorjuustukoogid, mida olen proovinud valmistada värskete marjadega.

Ma ei taha ennast kiita, aga kõige paremini on mul ilmselt välja tulnud Napoleoni kook, ­mida on küll tülikas valmistada, aga kui see on valmis, siis seda võibki sööma jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles