Kuidas olla valmis salakavalaks menopausiks?

Copy
Foto: Vichy Neovadiol

Mis see on ja mida naine peaks sellest teadma?

Menopaus on loomulik etapp naise elus, millele on iseloomulik munasarja tegevuse lõppemine. Munasarjad ei tooda enam östrogeeni ega progesterooni ning selle tulemusel ovulatsiooni ei toimu ja menstruatsioonid lõpevad.

Suguhormoonidel on suur mõju kõigile elundisüsteemidele ja nende hormoonide puudus, mis on menopausile iseloomulik, tugevdab vananemise negatiivset toimet kogu organismile. Menopaus algab 12 kuud pärast viimast kuupuhastust ning sel ajal võib ka naha ja juuste seisund märkimisväärselt halveneda. Nahk muutub kuivemaks, õhemaks ja kaotab elastsuse, juuksed hõrenevad ning näol võib tekkida liigne karvakasv. Pärast menopausi vajab nahk erilist hoolitsust, millega saab neid vananemisilminguid vähendada.

VICHY NEOVADIOL

Sarja tooted tagavad aktiivse toime menopausist mõjutatud nahale nii päeval kui ka öösel: aitavad korvata naha kuivust ja taastada tihkust, annavad nahale uuesti sära ja mugavustunde ning tugevdavad näoovaali. Tänu jahutavale koostisele leevendab öökreem Neovadiol kuumahoogudest tulenevaid nahaprobleeme. Sarjast Neovadiol leiab iga naine oma nahale sobivaima toote:

„Et pidurdada ja vähendada naha vananemise ilminguid, on soovitatav kasutada just menopausi eas sobivaid hooldusvahendeid.“

1.  Päevakreem NEOVADIOL COMPENSATING COMPLEX (normaalsele/kombineeritud või kuivale nahale) Neovadiol sarja toodetes kasutatakse uudset asenduskompleksi, mis aitab korvata menopausi mõju nahale tänu võimsatele koostisosadele:

  • Pro-Ksülaan tugevdab naha tugikudesi ning toimib pigmentatsiooni vastu,
  • Hedoine suurendab lipiiidide tootmist,
  • Kooriv Hepes silub nahka ja piirab kuivuse teket,
  • Hüaluroonhape niisutab ja säilitab nahas vett, tänu millele säilib naha prinkus.

Kerge/Meeldiv tekstuur tekitab kohe värske ja toidetud tunde. Imendub kiiresti. Tulemuseks on pehme, matt ja säravam”uus” nahk. 24-tunnine niisutus.

Foto: L'Oreal

2. Öökreem NEOVADIOL täiendab päevakreemi ja tänu spetsiaalsele AQUAKEEP-tehnoloogiale jahutab nahka. Ülimalt värske, Air Liciumiga rikastatud tekstuur sisaldab eperuliini ja kofeiini, mille toime toetab mikroringlust ning tagab kiirelt täieliku värskustunde ja kogu öö kestva jahutava mõju. Ööhooldus, mis aitab korvata menopausi mõju nahale, taastades naha volüümikuse, taasvormides põsesarnad, näo kontuuri ja kaela.

Foto: L'Oreal

3.  Toitekreem NEOVADIOL MAGISTRAL sobib väga kuivale küpsele nahale postmenopausi ajal. See kreem-palsam võimaldab peale menopausi taastada naha tihkuse, pingsuse andes nahale uue elavdava jõu tänu võimsatele koostisosadele. Kreem on rikastatud ainulaadse õlikompleksiga, mis sisaldab oomega-3-, -6- ja -9-rasvhappeid. Ülirikkalik, nahka sulanduv tekstuur annab kohese kauni kuma. Ülipehme, mitterasvane, katsudes mittekleepuv.

Foto: L'Oreal

4.  UUDIS NEOVADIOL PHYTOSCULPT on mõeldud spetsiaalselt kaelanaha ja näoovaali muutuste korrigeerimiseks. Tänu fütosteroolile, mis vähendab naha elastsete kudede kadumisest tulenevaid nähtavaid muutusi, ja kompenseerivale proksilaaniga kompleksile tugevdab see kaelanahka ja näoovaali. Spetsiaalne massaažitekstuur tugevdab toimet.

Foto: L'Oreal

Kuidas muuta menopausiga kaasnevad muutused valutumaks, kirjutab günekoloog-resident ELĪNA SEDLENIECE

  • Kaitse end päikese eest. Suuremat tähelepanu tuleb pöörata naha kaitsmisele päikesekiirte kahjuliku mõju eest. Välja minnes tuleb aastaringselt kasutada päikesekreemi, mille kaitsetegur SPF on vähemalt 30. Kreem tuleb kanda riietega katmata kehaosadele. Päikesekaitsekreemi kasutamine vähendab nahavähi ohtu, aitab vältida uute pigmendilaikude teket ning kahandada olemasolevaid pigmendilaike, mis on tekkinud elu jooksul päikese toimel. Pärast menopausi nahk õheneb. Ka seda protsessi saab päikesekaitsekreemi kasutamisega aeglustada. Aastatega suureneb oht haigestuda nahavähki, seepärast on soovitatav lasta dermatoloogil nahamoodustisi kontrollida ning küsida nõu, kuidas ise nahka õigesti jälgida ja paremini hooldada.
  • Hoolda nahka õigesti. Iga naine peaks looma endale igapäevase nahahooldusrutiini. Hormonaalmuutuste mõjul väheneb nahas vee hulk ja nahk muutub kuivemaks. Kiiremini kahaneb ka kollageen. Uuringutes on tõestatud, et menopausi esimese viie aasta jooksul kaob umbes 30 protsenti kogu kollageenist, mida nahk sisaldab. Hiljem väheneb see umbes 2 protsenti aastas. Lisaks kahanevad nahaalune rasvkude ja naha elastsus, tekivad kortsukesed, põsenahk vajub ning näoovaal kaotab vormi. Igapäevahoolduse esimene samm on puhastamine. Tuleb valida õrn vahend, mis ei kuivata nahka, seega tavaline seep ei sobi ei näole ega kehale. Pärast pesu tuleb kasutada niisutavat kreemi või ihupiima. Seda võib peale kanda ka päeva jooksul, kui tekib kuiva naha tunne. Eriti hea oleks, kui niisutusvahend sisaldaks hüaluroonhapet või glütseriini, mis seob niiskust.
  • Konsulteeri spetsialistidega. Menopausi ajal võivad tugevneda juba olemasolevad nahaprobleemid. Muutub naha pH, nahk muutub tundlikumaks ja võib tekkida punetus, võivad ägeneda nahahaigused, nagu ekseem ja rosaatsea. Hormonaalmuutuste tagajärjel võib tekkida akne, mille ravi erineb vanuseliste omaduste tõttu noorukite akne ravist. Kuna naissuguhormoonide hulk väheneb, võib näol tekkida soovimatu karvakasv. Kõige enam puudutab see ülahuult ja lõuga. Juuksed õhenevad, vahel võib juuksepiir otsmikul taanduda. Nende spetsiifiliste probleemide lahendamisel annab kõige paremat abi dermatoloog, sest tänapäeval on saadaval nii lai ravimivalik kui ka erinevad protseduurid. Juuste väljalangemise korral tuleks ravi alustada varakult.
  • Tervislik elustiil. Menopaus on elus see aeg, mil on vajalik kõiki muutusi hinnata ning mõista, ning lähtuvalt sellest kujundada oma igapäevarutiin, et aidata säilitada hea tervis ning elukvaliteet. Oluline roll sümptomite leevendamisel on kahjulikest harjumustest loobumine, tasakaalustatud toit , küllaldane vee tarbimine, piisav uni, füüsiline aktiivsus ning madal stressitase. Tervislikku kehakaalu tuleks säilitada ilma äärmusliku dieedita, andes kehale vajalikke toitaineid ja tehes sporti. Maailma Terviseorganisatsioon soovitab 30-minutilist või pikemat mõõdukat kehalist koormust vähemalt viiel päeval nädalas. See võib olla väga hea vahend, et stressi vähendada, mis on samuti oluline nii naise üldise enesetunde kui ka naha tervise heaks. Kui olete leidnud igapäevaelus tasakaalu ja harmoonia, algab menopausiga uus etapp, kus kogemused ja elutarkus aitavad lisada enesekindlust, säilitada elurõõmu ning saavutada üha uusi eesmärke.

Tutvu toodetega lähemalt siit.

Copy
Tagasi üles