Pealinna vallutanud ukrainlased ei lase üüriturul hanguda (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Ukrainlased pealinna kinnisvaraturul.
Ukrainlased pealinna kinnisvaraturul. Foto: Shutterstock

Viimasel ajal on väidetud, et pealinna üürihindade lagi on käes ja üürikortereisse investeerijad peaksid olema ettevaatlikud, kuid reaalne elu näitab vastupidist – üürikorterite pakkumishinnad kasvavad ja nõudlus püsib, vahendab kinnisvaraportaal City24.

Oktoobris küsiti kinnisvaraportaalis City24.ee pakutavate üürikorterite ruutmeetri eest keskmiselt 16,17 eurot. Aastaga on üürikorterite pakkumishinnad City24.ee andmeil tõusnud 6,4 protsenti.

«Tuhanded ukrainlased, kes vallutavad Eesti tööturgu, tulevad siia alguses tööle ning seejärel toovad ka pered kaasa. Septembri lõpu seisuga oli siseministeeriumi andmeil Eestis Ukraina kodanike lühiajalist töötamist registreeritud ligi 20 000 korral. Meie rändesaldo on juba 4 aastat järjest positiivne. Lisaks avaldavad üürihindade tõusuks survet Tallinnas ja Harjumaal pooleliolevad või peatselt algavad suured taristu- ning elamuprojektid. Vastuoluliselt, aga järjekindlalt kulgeb ka Rail Balticu rajamine, mille jaoks on vaja palju tööjõudu. Ehitusinsenerid ei hakka ju raudteeäärsetes metsades telkima, vaid selleks valitakse ikka üüripinnad trassiga seotud linnades,» kommenteeris kinnisvaraportaali City24.ee juht Karin Noppel-Kokerov.

Tema sõnul kurdetakse ka IT-sektoris iga päev tuhandete töökäte puuduse üle – nendesse ettevõtetesse värvatud töötajad peavad ka kuskile eluaseme leidma.

«Survet üürihindade kasvule ei aita leevendada isegi tärkav trend, kus suuremad firmad ehitavad või üürivad oma töötajatele üürimaju. Maxima Eesti on näiteks üürinud oma töötajatele Peetris Krati kvartalis ühe külalismaja, et võimaldada oma töötajatele, kelle püsiv elukoht ei ole Tallinnas, paremaid elamistingimusi. Kui kellelegi saavad Tallinna üürihinnad lähiaastatel saatuslikuks, siis on need tõenäoliselt tudengid, kes soovivad väljastpoolt pealinna siia õppima asuda. Neile võib Tallinna üürikorter hinna poolest kättesaamatuks jääda, kuid siingi leitakse ilmselt võimalusi koopereerumiseks või investorite poolt taskukohasemate kappkorterite turuletoomiseks,» ütles Noppel-Kokerov.

Loe rohkem kinnisvarauudiseid kinnisvaraportaalist City24.ee!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles