Meedia: Daimler tahab koondada 1100 keskastmejuhti

BNS
Copy
Daimler
Daimler Foto: Caro/Andree Kaiser/Caro/Andree Kaiser

Saksamaa autofirma Daimler plaanib koondada 1100 keskastme juhti üle maailma, et kärpida maailmamajanduse aeglustumise taustal kulusid, kirjutab Saksa meedia.

Ainuüksi Saksamaal koondataks kümnendik keskastmejuhtidest, kirjutas Süddeutsche Zeitung viitega personile saadetud kirjale.

Daimleri tegevjuht Ola Kallenius peaks avaldama rohkem üksikasju koondamisplaani kohta neljapäeval Londonis, kirjutas leht.

Lehe andmeil palub Kallenius Saksa töölistel hoiduda palgatõusu nõudmisest, sest kontserni räsib kaubanduspingetest tulenev vastutuul, kulukad tagasikutsumised ja diisliskandaali trahvid.

Daimleri sõnul on lehe väited spekulatsioon ning teatas, et peab tööliste esindajatega konstruktiivset dialoogi.

Teises kvartalis kannatas Daimler 1,2 miljardit eurot kahjumit. See oli firma esimene kvartalikahjum kümne aasta jooksul.

Daimlerit ja autotööstust laiemalt on kahjustanud maailmamajanduse aeglustumine, USA-Hiina kaubanduskonflikt ja Brexiti segadus.

Daimler hoiatab, et kulukärpeprogramm puudutab kõiki selle ärivaldkondi.

Daimleri töönõukogu juht Michael Brecht ütles Süddeutschele, et kohtuvaidluste ja kvaliteediprobleemide kulu ei peaks kandma töölised.

Tema sõnul valitseb tööliste seas teadmatus ja isegi raev. Ta märkis, et firma juhid ei ole palunud palku külmutada alates 2008. aasta finantskriisist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles