Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paidelane Arvo Stoltsen oli aastakümnete eest üks Eesti tuntumaid muusikuid, kes tiirutas ansambel Lainega mööda maailma avarusi ning kelle ees olid kõikide muusikakollektiivide uksed valla. Saatuse uperpall pillutas mehe kuulsuse tipust otse põhja, kust vähestel õnnestub välja ronida. Teda hoidis halvimast suur armastus muusika vastu ja tahe oma oskusi teistega jagada.

* Kui Viljandi valla sotsiaaltöötaja lõpetas Viiratsis eakatega kohtumisel sõnavõtu lausega, et hoolde­kodudes pole olukord üldse nii hull, kui mõnel pool ajakirjanduses on väidetud, võttis riigikogu liige Kalle Grünthal oma arvutis lahti foto voodis lebavast vanurist, kellel oli padi või lina näo peale seotud, ja lasi arvuti rahva seas ringi käima. Grünthali ütlust mööda oli ta saanud selle pildi ühelt Eestis tuntud näitlejalt ja pildil olev vanainimene oli Grünthali teada selle näitleja ema.

* Paides sündinud ja siin oma jalgpalluriteekonda alustanud legendaarne ründaja Tarmo Neemelo peab oma karjääri viimase mängu laupäeval, kui Paide linnameeskond võõrustab linnastaadionil kell 13 algavas Premium liiga viimase vooru mängus FCI Levadiat. Tarmo Neemelo ütles, et on olnud profimängija ligi 20 aastat ja vanus pressib peale. «Ükspäev tulnuks niikuinii see otsus vastu võtta ja mul on hea meel lõpetada seal, kus jalgpalliga alustasin – Paides, mängides oma kodulinna eest,» lausus ta.

* Väätsa prügila tõstab tuleva aasta 1. jaanuarist hindu, kuid tavainimesi hinnatõus siiski väga palju ei puuduta. Väätsa prügila juhatuse liige Alvar Jullinen ütles, et uuenenud hinnakiri on juba praegu prügila kodulehel üleval ja kõiki koostööpartnereid on sellest samuti teavitatud.

* Paide Sookure lasteaed ja Tallinna Ülikool sõlmisid oktoobri alguses koostöölepingu, mille järgi saab lasteaiast ülikoolile Järvamaa praktikakoht. Esimene üliõpilane käis sel nädalal Päikesetupsude rühmas oma vaatluspraktikat tegemas ja lahkus heade muljetega.

* Reedel külastas Eesti võrkpalli liit koos Järvamaalt pärit võrkpallikuul­suste vendade Kert ja Andres Toobaliga Väätsa ja Paide Hillar Hanssoo põhikooli. Õpilastele tehti näidistunnid, et äratada suuremat huvi võrkpalli vastu ja näidata õpetajatele, kuidas võrkpalli koolitundides õpetada.

* Magusasõpradel on nüüd hea võimalus kuu aja jooksul teha väike hea­tegu. Paide pagaritööstus Marta Pagar annab iga poest ostetud jõhvika-karamellikoogi pealt väikese summa kohalikule mitte­tulundusühingule Paikass, et toetada ühingu isetut tegevust tänavakasside eest hoolitsemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles