Kokaiiniprobleem maailma tugevaimas jäähokiliigas? «See on šokeeriv.»

Postimees Sport
Copy
Anaheim Ducksi mängija Adam Henrique.
Anaheim Ducksi mängija Adam Henrique. Foto: Jack Dempsey/AP

Hiljuti tehtud uuringu käigus selgus, et Põhja-Ameerika jäähokiliigas NHL on narkootikumid populaarsed. 

Enamik küsitletud tegevmängijatest soovisid jääda anonüümseks. Paljud mängijad ütlesid, et mängijad tarvitavad narkootikume ja kõige populaarsem on kokaiin, kuid mõned rääkisid, et nad pole keelatud ainetega kunagi kokku puutunud. Narkootikumid on pidutsevate hokimängijate seas aina rohkem esile kerkinud ja alkohol tagaplaanile jäänud. Peale kokaiini on populaarne narkootikum ka ecstasy.

Anaheim Ducksis mängiv kanadalane Adam Henrique (29) rääkis, et kokaiin on tänapäeval tavaline. Henrique ja tema kanadalasest meeskonnakaaslane Devin Shore (25) ütlesid, et kokaiin on esimene asi, mille eest nad noori mängijad hoiatavad. Neid häirib, et kokaiini tarvitamine on muutunud justkui normaalseks.

«See on tavaline. See pole eriti suur asi, nagu näiteks õlle joomine, mis on omamoodi jube,» kommenteeris Henrique, kes enda sõnul pole kordagi narkootikume tarvitanud. Mõnel liiga tipptegijal on isegi kokaiini tarvitaja maine. «Nad mängivad piiri peal. See on šokeeriv, et nad niimoodi elavad,» ütles Henrique The Athleticule.

Anonüümseks jääda soovinud jäähokimängija: «Ausalt öeldes on mul vedanud, sest ma pole kunagi olnud meeskonnas, kus tarvitatakse kokaiini. Aga olen kuulnud meeskondadest, kelle mängijad käivad pidudel, kui järgmisel päeval kohustusi pole. Olen kuulnud erinevaid lugusid ja need on šokeerivad. Kuid ma pole kunagi näinud, et mängijad teeksid seda hooaja jooksul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles