Teisipäev, 12. november

Sakala
Copy
Ugala teater mängib täna lavastust «Kohtume kell 8 Noa laeval».
Ugala teater mängib täna lavastust «Kohtume kell 8 Noa laeval». Foto: Ugala teater

Pärimusmuusika aidas 12.-13. novembril  Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna 25. juubelile pühendatud rahvusvaheline pärandtehnoloogia konverents «Rahvusliku käsitöö uurimine: sihid ja meetodid kõrghariduses». Kahepäevase konverentsi vältel teevad ettekandeid pärandi, käsitöö ja hariduse teemadel rohkem kui 35 valdkonna uurijad kaheksast erinevast riigist. Konverentsi töökeel on inglise keel. Tasuja puiestee 6, Viljandi.

Ugala teatris kell 11 «Kohtume kell 8 Noa laeval», kell 19 «Lotomiljonärid». Vaksali tänav 7, Viljandi.

NÄITUSED

Viljandi linnagaleriis 28. novembrini  Haapsalu graafilise disaini festivali rahvusvaheline konkurssnäitus «Isikupära/Individuality». Tallinna tänav 11/1.

Sakala keskuses 11. detsembrini näitus «Fotograafilised lood». Oma fotograafilisi lugusid näitavad Viljandi fotoklubi liikmed ja sõbrad. Tallinna tänav 5, Viljandi. 

Kõpu Peetri kiriku rõdusaalis Jaanus Siimu fotonäitus Suure-Jaani muusikafestivalist, pööningusaalis Mall Vesilo ja Merike Saaremetsa tekstiilinäitus. Näitusele ja torni pääseb ürituste ajal ja etteteatamisel.

Viljandi muuseumis on 16. novembrini koostöönäitus Eesti ajaloomuuseumiga «Päris ja prii: 200 aastat talurahva vabastamisest Liivimaal, 150 aastat esimesest laulupeost» ja stendinäitus Mulgimaa ajaloost. Tel 433 3316. Laidoneri plats 10.

Kondase keskuses on 16. detsembrini avatud Kristi Kangilaski illustratsioonide näitus, püsinäitusel maalikunstniku ja kooliõpetaja Paul Kondase (1900–1985) maalid, mis kuuluvad Viljandi muuseumi kogusse. Tel 433 3968. Pikk tänav 8, Viljandi.

​Rüki galeriis 9. novembrini Hertta rõivanäitus ja pop-up pood. Sissepääs tasuta. Tartu tänav 7c, Viljandi.

Heimtali muuseumis on jõulukuu lõpuni näitus «Kahlajad ja värvulised». Muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 9–17.

Karksi-Nuia kultuurikeskuse sinises saalis novembri lõpuni Leonhard Lapini näitus «Noor Lapin» ja teise korruse fuajees Kristi Markovi šaržid. Viljandi maantee 1.

Viljandi spordihoone fuajees 10. novembrini Viljandi fotoringi fotosein «Vol 38». Oma töödega on vaatajate ees  Ülo Teeveer, Riina Ani, Ade Aasmäe, Kairi Roomet, Ester Karm, Inga Teder, Kadri Härm, Jane Vettik, Madis-Siim Kull, Raul Kukk, Kuuno Kuusik ja Meelis Heli. Valiku tegi Raul Kukk. Vaksali tänav 4.

Paistu rahvamajas 12. novembrini Viljandi fotoringi näitus  «Värvikirevus». Oma töödega on vaatajate ees Reelika Vološtšuk, Eeva Vitsut, Annabel Sõlg, Kairi Roomet, Külli Järvis, Inga Teder, Marge Tammesalu, Gen Horret Rand, Sergei Rodiukov, Kuuno Kuusik ja Meelis Heli. Valiku tegi Tiit Lepp Pallaset. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles