Kõrget Prantsuse ametnikku süüdistatakse seksuaalses väärkohtlemises

BNS
Copy
Üks justiitsallikas kinnitas uudisteagentuurile AFP, et mehele esitati süüdistus ametivõimu kuritarvitamises, vägivaldses käitumises, kahjuliku aine manustamises, eraelu puutumatuse rikkumises ning Prantsuse uimastiseaduse rikkumises.
Üks justiitsallikas kinnitas uudisteagentuurile AFP, et mehele esitati süüdistus ametivõimu kuritarvitamises, vägivaldses käitumises, kahjuliku aine manustamises, eraelu puutumatuse rikkumises ning Prantsuse uimastiseaduse rikkumises. Foto: Gwendoline Le Goff/imago images / PanoramiC/Scanpix Baltics

Prantsuse kultuuriministeeriumi nüüdseks endist kõrget ametnikku süüdistatakse seksuaalses väärkohtlemises ning uimastiseaduse rikkumises, sest ta andis naistele tugevat diureetikumi, et ta saaks vaadata, kuidas nad tema ees urineerivad, ütlesid justiitsallikad.

Christian N.-i, endist kultuuriministeeriumi personaliosakonna juhti, süüdistatakse rohkem kui 200 naise, enamjaolt töölekandideerijate väärkohtlemises 2009.–2018. aastal, kirjutas ajaleht Libération.

Üks justiitsallikas kinnitas uudisteagentuurile AFP, et mehele esitati süüdistus ametivõimu kuritarvitamises, vägivaldses käitumises, kahjuliku aine manustamises, eraelu puutumatuse rikkumises ning Prantsuse uimastiseaduse rikkumises.

Juhtunut pikalt kirjeldanud artiklis tsiteeris Libération viite naist, kes kirjeldasid, kuidas Christian N. pakkus neile intervjuu käigus teed või kohvi ning siis kutsus nad pikale jalutuskäigule, et vaadata Pariisis kultuuriministeeriumi ümber asuvaid kultuurimälestisi.

Jalutuskäigu jooksul tabas naisi aga äkitselt halvavalt tungiv soov urineerida. Seepeale viis mees nad Seine'i jõe äärde ning tegi ettepaneku teha katet, samal ajal kui ohver silla all urineerib.

Üks naistest ütles lehele, et ta veetis pärast juhtunut neli päeva haiglas kuseteede nakkusega.

Politsei uurimine paljastas, et ametnik pani naiste jookidesse tugevat diureetikumi.

Christian N.-i süüdistatakse ka salaja piltide tegemises laua ääres istunud naiste jalgadest.

Ministeerium sai ta teolt kinni ning esitas politseisse tema vastu kaebuse. Politsei leidis hiljem mehe arvutist nimekirja rohkem kui 200 naisest, kelle ta oli sihikule võtnud. Nimekirjaga olid kaasas fotod ning kirjeldused, kuidas naised tema ees urineerivad.

Kahtlusaluse töösuhe peatati 2018. aasta oktoobris ning ta vallandati kolm kuud hiljem.

Kui Libération mehega kontakti võttis, siis tunnistas ta 10 või 20 naise uimastamist ning soovis, et keegi oleks ta peatanud varem.

Olukord pani raskesse olukorda ka kultuuriministeeriumi, mis ütles, et asus kahtlusi uurima kohe pärast seda, kui ta sai teada ametniku väidetavatest tegudest.

Kuid üks süüdistajatest, kes töötas kultuuriministeeriumis, ütles, et ta hoiatas ministeeriumi mehe tegudest aastaid enne mehe vallandamist.

Libération kirjutas ka, kuidas üks teine ohver kaebas mehe tegudest kirjas kahele eelmisele kultuuriministrile, kes on mõlemad naised. Vastust ta ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles