Raivo Aeg: maaeluministrit häiris, et PRIA käib kohtus ilma volituseta (55)

Agaate Antson
, reporter
Copy
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Justiitsminister Raivo Aeg selgitas Postimehele, et PRIA-l on tõepoolest õigus ilma ministri volituseta kohtus käia, kuid põhjus, miks Mart Järvik üldse selle kohta justiitsministeeriumilt aru päris, seisnes vastupidises probleemis. Mart Järvikut nimelt häiris, et PRIA ilma tema volituseta kohtus käib ning tahtis teada, kas neil ikka on üldse selleks õigus. 

«Situatsioon oli selline, et Järvik pöördus valitsuse istungil alguses suuliselt minu poole, et PRIA käib kohtus ilma, et neil oleks tema volitusi. Ta küsis minult, kas PRIA võib üldse niimoodi kohtus käia,» selgitas Aeg Postimehele.

Aeg meenutas, et kuna tol hetkel ta ei teadnud ka ise, kas PRIA-l on siis õigus ilma volituseta kohtus käia või mitte, soovitas ta Järvikul saata kiri justiitsministeeriumile, et nende spetsialistid saaksid selle järele vaadata ja vastata.

Järvik kirjutaski justiitsministeeriumile ja sai vastuse, et jah, PRIA võibki käia kohtus ilma maaeluministri volituseta. Juristid asusid Aegi sõnul seisukohale, et seadusest tulenevalt ei pea PRIA oma avalik-õiguslike ülesannete täitmiseks omama iga kord volitust, kui nad käivad oma kahjunõudeid sisse nõudmas.

«Aga siis oli tema [Järviku-toim] mure pigem see, et PRIA käib kohtus ilma volituseta ja tema nõuab, et nad peaksid ikka volitust küsima. Et see oli sedapidi, mitte teistpidi, et ta oleks väga tahtnud neile volitust anda,» selgitas Aeg ja lisas, et Järvik oli toona seisukohal, et PRIA peaks ministeeriumilt volituse küsima.

«See on praegu see sündmuste kronoloogia, mis ma niimoodi hoobilt kohe suudan meenutada. Peaks nüüd minema võtma välja need sisse tulevad ja välja minevad kirjad,» ütles Aeg.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles