Ott Tänak: tegin otsuse meeskonda vahetada Walesi ja Kataloonia ralli vahelisel ajal

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Kataloonia rallil
Ott Tänak Kataloonia rallil Foto: Rallyracc

Värske autoralli maailmameister Ott Tänak andis Saksamaa ajakirjale Auto Motor und Sport intervjuu, kus rääkis üsna detailselt oma meeskonnavahetusest.

Mis tunne on olla maailmameister?

Mitte midagi väga teistsugust. Meie tiitlivõit polnud midagi väga üllatavat, sest töötasime selle nimel juba pikka aega. Aga see hetk, kui ma mõistsin maailmameistriks tulekut, oli küll eriline.

Millal see moment oli?

Siis kui ma nägin oma abikaasat, peret ja lähedasi sõpru punktikatse finišis. See oli kirjeldamatu tunne. Sel hetkel tundus nagu aeg oleks seisma jäänud. Maailmameistriks tulek oli mu elu eesmärk. Ausalt öeldes ei tea ma hetkel, mis siht endale nüüd tulevikuks seada.

Millal sa otsustasid meeskonda vahetada?

Walesi ja Kataloonia rallide vahel. Eelnevalt olime pidanud läbirääkimisi erinevate osapooltega pikka aega.

Sa sõlmisid kahe aastase lepingu Hyundaiga. Mis olid põhjused, miks otsustasid vahetada meeskonda?

Mida rohkem ma Andrea Adamoga (Hyundai tiimijuht - toim) rääkisin, seda paremini ma teda mõistsin. Ta rääkis otsekoheselt konkreetsetest plaanidest tuleviku osas, mitte ainult visioonist. Ta kirjeldas, kuidas autot tulevikus arendada jne. Ühel hetkel ma mõistsin, et Hyundai on meeskond, kus ma sõita tahan.

Kas lihtsam ei olnuks Toyotasse jääda?

Lihtsam olnuks tõesti jääda sinna, kus oled, kui minna kraapima kuhugi mujale. Aga uus keskkond on atraktiivne. Sebastien Loeb,  Thierry Neuville ja Dani Sordo on kolm tugevat sõitjat, kes ootavad mind Hyundais. Tean, et maailmameistrina uude meeskonda sulandumine on kergem. Mul on sellega kogemus olemas, kui Sebastien Ogier 2017. aastal M-Spordiga liitus.

Austraalias võistlevad su praegune tööandja ja tulevane leivaisa konstruktorite tiitli eest. Kuidas sa sellises olukorras rallile vastu lähed?

Proovin teha kõik, et võtta rallivõit. Toyotas on ka palju häid inimesi, tahaksin neid tänada ja öelda neile head aega parima tulemusega.

Kas sa juba tead, millal saad esimest korda Hyundai WRC masinat testida?

Mu praegune leping kehtib aasta lõpuni, aga meeskonnad annavad tavaliselt loa ka varem testidega alustada. Hetkel me just räägimegi sellest. Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaksin olema Hyundai roolis enne jõule.

Täispika intervjuu (saksa keeles) leiad siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles