Jürgen Ligi: muidugi valetavad nad jälle kõik (19)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jürgen Ligi. otsesaates Otse Postimehest. Saatejuht Ainar Ruussaar.
Jürgen Ligi. otsesaates Otse Postimehest. Saatejuht Ainar Ruussaar. Foto: Tairo Lutter

Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi arvates pole vaja tagasiastumiseks süütunnet, vaid piisab sellest, kui ollakse teistele koormaks. 

«Tagasiastumiseks pole tingimata vaja sisemist süüd, piisab arusaamisest, kas ollakse teistele koormaks,» kirjutas Ligi sotsiaalmeedias. «Mitte ainult valetav, vaid ainuüksi «mulle pole lauale toodud»-, «mulle pole räägitud»-, «ma ei tea midagi»- minister on igapäevane koorem ja häbi oma erakonnale ja kogu valitsusele,» selgitas Ligi ning ka tema meelest on minister riigile koorem. 

Jügen Ligi arvates kuulub Järvik Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) paremikku ning temast on kahju, ent Ligi arvates teeb see asja hullemaks. «Sest viib avalikkuse tähelepanu sellele, kui mannetu on seltskond tervikuna,» leiab Ligi. «Perakonna (EKRE – toim) juhid annavad iga sõnavõtuga asjale ainult kinnitust – umbne ja moraalivaba valede ning parteilise suva õigustamine tsementeerib nende puuded.»

«Iga kord, kui Järvik kusagil vilksab, viib ta mõtted oma sarivalele listeeria teemal, juttudele: et ta istus, aga talle ei toodud; et ta sai teada naistelt saunas, kuigi oli isegi koosolekutel; käis firmas endas ja kirjutas ise juba enne inspektsiooni kirja,» kirjutas Reformierakonna aseesimees. «Helmed esitlevad end seepeale veel kord valevorstidena, sest kiidavad kõike.»

Ligi leiab, et pärast eilset teavad kõik, et EKRE ei nõua sahkerdajatelt raha tagasi, kui sahkerdamine toimus eelmise ministri ajal, ja takistab kohtupidamist. «Nad nimetavad seda põhimõtteks, kusjuures neil on siseminister, kes peab tegelema kuritegudega. Ja rahandusminister, kes rahakasutusega,» mainis ta. 

«Helmed kuulutavad selle ainuõigeks ja muidugi valetavad nad jälle kõik, sest kohe selgub, et ka sellisest absurdsest põhimõttest pole nad ise suutnud kinni pidada,» lausus Ligi ja lisas, et selle põhimõtte järgi ei ole nad suutnud kõiki kohelda. «Alles see oli, kui ühe firma bakterit püüti sama parteilise suvaga kaitsta näpuganäitamisega teistele firmadele, kus ka olla bakterid, järelikult nagu esimeses seepeale poleks.»

«Igatahes on selle perekonna valevorstivabrik koormaks kogu valitsusele ja vabariigile,» lausus Ligi. Tema sõnul, nimetada seda opositsiooni koordineeritud rünnakuks, on leidlik, sest opositsioonile on see koorem sama, mis vabariigi kodanikele. 

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles