Uus tehnika võimaldab Võru suusabaasil peagi kiiremini radu ette valmistada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Rajatraktor Otepääl. Foto on illustreeriv.
Rajatraktor Otepääl. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Võrus asuvasse Kubija suusabaasi hangitakse uus rajatraktor ja lumekahur ning viiakse lume tootmiseks maa alla veevarustus.

Tegevused sünnivad Võru linna ja kultuuriministeeriumi ühise projekti käigus. Hiljuti kuulutas linnavalitsus välja hanke, millega soovitakse osta rajatraktor, mis võib olla kasutatud. Hanke eeldatav maksumus on 45000 eurot ja sissemaksuks kasutatakse praegust traktorit väljalaskeaastaga 1991. Lisaks soovib linn osta lumekahuri eeldatava maksumusega 15 000 eurot.

Mõlemad ostud on osa projektist, mis kokku maksab 240 000 eurot. Poole sellest tasub linn ja poole ministeerium. «Sinna sisse käib nii rajatraktori hange, lumekahuri hange ja tulevikus ka vee ja elektri maa alla viimine,» ütles Võru spordikeskuse juhataja Rein Reitalu.

Reitalu sõnul teevad uuendused lume tootmise kiiremaks. «Kunstlund oleme teinud ka varasematel aastatel, aga teeme seda nii-öelda primitiivsemal kombel, tassime torusid ja voolikuid mööda maad.»

Projekti kestuseks on ette nähtud aastad 2019–2022. «Meil enda soov on 2020 see projekt ära teha. Kuidas see realiseerub, eks ole näha,» lisas Reitalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles