Kirde-Süürias puhkesid Süüria ja Türgi sõdurite lahingud

Copy
Türgi sõjaväe sõidukid eile Kirde-Süürias Hasakeh' provintsis Al-Muabbadah's.
Türgi sõjaväe sõidukid eile Kirde-Süürias Hasakeh' provintsis Al-Muabbadah's. Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

Kirde-Süürias puhkesid täna Damaskuse režiimi sõdurite ja Türgi juhitud üksuste vahel raevukad lahingud, teatasid Süüria riigimeedia ja vaatlejad.

Lahingutes sai viga mitu inimest, kaasa arvatud Süüria riigitelevisiooni kaameramees, ütlesid nii uudisteagentuur SANA ning Suurbritanniast tegutsev Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. Vaatlejate ja kurdi uudisteagentuuri Hawar andmeil said haavata ka üks Süüria kindralmajor ja kolonel.

Türgi tungis oktoobris Kirde-Süüriasse ning asus piirialalt jõuga minema ajama süüria kurdidest võitlejaid. Kurdide rühmitused kutsusid pealetungi peatamiseks appi Süüria valitsusväed. Kuigi piirkonnas peaks kehtima Türgi ja Venemaa sõlmitud relvarahu, siis on Damaskuse ja Ankara üksuste vahel toimunud mitu relvakokkupõrget.

SANA sõnul lasti laupäeval teineteise vastu käiku kuulipildujad ning lahingud käivad Um Shaifa külas. Asula lähedal paikneb Ras al-Ayni linn, mille hõivasid oktoobris Türgi juhitud väed.

Vaatluskeskuse sõnul taandusid Süüria valitsusväed mitmest Um Shaifat ümbritsevast piirkonnast, jättes kurdi võitlejad Türgi sõdurite ja tema droonide vastu üksinda.

Süüria riigimeedia teatel sai lahingus haavata üks tema kaamerameestest. Vaatluskeskuse sõnul on haavatute seas mitu inimest, kaasa arvatud üks parameedik.

Türgi kaitseministeerium teatas laupäeval, et süüria kurdid rikkusid relvarahu või ründasid Türgi üksusi ööpäeva jooksul kaheksa korda. Ministeeriumi sõnul kasutasid kurdid rünnakutes miinipildujaid, rakette ja snaipreid. Ametkond ei öelnud kus rünnakud toimusid.

Ministeerium Süüria valitsusvägedega sõdimist ei maininud.

Eelmisel nädalal võtsid Türgi üksused piirkonnas kinni 18 Süüria valitsusväelast, kuid lasid nad vabaks mõni tund hiljem pärast Venemaa vahendusel peetud kõnelusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles