Järviku endine nõunik Arumäe: olen sõnatu, pettunud ja vihane (36)

Postimees
Copy
Urmas Arumäe.
Urmas Arumäe. Foto: Mailiis Ollino

Maaeluminister Mart Järviku õigusnõuniku kohalt taandunud Urmas Arumäe, kelle osas on alustatud kriminaalmenetlust, kritiseerib meediat ja ütleb, et prokuratuur pole temaga ühendust võtnud. 

«Terve Eesti meedia on saasta täis, aga prokuratuur pole minuga ühendust võtnud siiani,» kirjutab Arumäe sotsiaalmeedias. «Kõik räägivad mingist huvide konfliktist, aga pole sellist paragrahvi karistusseadustikus. Kas see on ikka normaalne, et kogu Eesti meedia arutab väidetavat Arumäe kuritegu, aga tema ise ei tea sellest veel midagi? Mis riigis või mis režiimi all me elame?» jätkab Arumäe. «Olen lihtsalt sõnatu, pettunud ja vihane – väga segased tunded,» lisab ta.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kolmapäeval maaeluminister Mart Järviku nõuniku Urmas Arumäega seoses kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas Arumäel on huvide konflikt või mitte. Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Saskia Kask ütles Postimehele, et prokuratuur kontrollib, kas advokaat Arumäe on rikkunud seadust, kui ta ministri nõunikuna andis ministrile nõu tema haldusalas oleva põllumajanduse registrite ja infosüsteemi (PRIA) tegevuse osas, olles samal ajal süüdistatava kaitsjaks kriminaalmenetluses, kus PRIA peab kannatanuna seisma avaliku raha kasutamise eest. «Pärast välja küsitud dokumentatsiooniga tutvumist otsustame edasise menetluse käigu üle. Hetkel ei ole kellelegi kuriteokahtlustust esitatud,» lisas Kask.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles