Ott Tänaku isa Ivar: mis teeb ühest isast hea isa?

Raadio Elmar
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Madis Sinivee / Scanpix

Ott Tänaku isa Ivar Tänak rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis isadepäevast. Mees tõi välja ilusa mõtte, mis teeb ühest isast hea isa.

«Ma ei ütleks, et laste kasvatamine raske oli, kuid kindlasti see võtab oma aja. Ma ei teagi, kui konkreetselt me oma lapsi suunanud oleme. Oleme tegelikult ju täiesti tavaline Eesti pere,» sõnas Ott Tänaku isa.

Ott Tänak on öelnud, et tema isa on olnud rallispordis väga karm juhendaja. Isa enda sõnul on karm suhtumine seotud vaid rallisõidu juhendamisega. «See karm suhtumine on ikka vaid spordi juures olnud, niisama ma selline isa pole polnud. Ma küll tahtsin ja nõudsin häid tulemusi spordis, kuid väljaspool neid tegemisi olin hea isa,» muigas Ivar Tänak.

Ivar Tänak meenutas raadio Elmar hommikuprogrammis, et poeg Ott oli juba noorest peast suure egoga poiss ja üllatusi jagus pidevalt. «Kooli kutsuti meid ikka päris tihti. Ta võttis koolitööst kenasti osa, ta on hea peaga. Kuid ta tegi aegajalt trikke, mistõttu pidid õpetajad vanemaid kooli kutsuma,» muigas Ivar Tänak.

Mees rääkis, et nüüd õnnestub järjest rohkem aega ka lastalastele pühendada. «Nüüd on meil lapselapsed, kellele saab oma elukogemust jagada. Kuid loomulikult olen ka oma lastele abiks kuni tänaseni, kasvõi selles osas, et nad rajavad oma elamisi ja seal saan neile toeks ja abiks olla,» sõnas Ivar Tänak.

Ivar Tänak tõdes, et näeb oma lapsi viimasel ajal harva. «Meie elame Saaremaal ja lapsed mandril. Kuid korra kuus ikka näeme. Kõik teavad ju Oti graafikut. Kui ta kaks korda aastas Saaremaale jõuab, siis on hästi. Pigem käime ise mandril nende juures külas. Õnneks lapselapsed käivad tihedamini Saaremaal,» rääkis ta.

Ott Tänaku isa tunnistas, et isadepäeva nende peres liiga suursuguselt ei tähistata. «Pigem saadame sõnumeid ja lapselapsed teevad kaardid. Õhtul sööme ka torti. Midagi väga erilist ette ei võta,» sõnas ta.

Ivar Tänak tõi välja, mis teeb ühest isast hea isa. «Hea isa on see, kes on oma laste jaoks kogu aeg olemas, kui neil vaja on. Vajadusel alati toetan. Nii ma olen püüdnud olla. Kui lastel on mingid huvid, siis tuleb neid selles alati toetada. See juba ongi väga suur pluss,» lisas mees.

Ta lisas, mida arvab vanemate kohta, kes oma teostamata unistusi laste peal välja elavad. «Meil on siin noorte ralliringid ja näen sellist suhtumist palju. Selliseid isasid on olemas, kes sunnivad lapsi ja tahavad end välja elada nende peal. Just pean silmas võidusõiduga tegelemist. Ma ei pea seda õigeks. Lapsel peab endal huvi olema. Kui sa hakkad last sundima midagi tegema, siis sellest asja ei saa, elu on seda ise näidanud. Ma ka mingi hetk sundisin teatud tulemusi, kuid Otil on endal ka suur huvi alati olemas olnud. Ta ise püüdis väga ja tegi kõik selle nimel, et asjad hästi oleks. Ühel õigel isal peaks olema eelkõige toetav ja suunav roll,» sõnas Ott Tänaku isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles