Metsapõlengud kärbivad Austraalia ralli kilometraaži

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Metsatulekahjud New South Walesi osariigis on mõjutanud tuhandete inimeste elusid.
Metsatulekahjud New South Walesi osariigis on mõjutanud tuhandete inimeste elusid. Foto: PETER PARKS/AFP

Metsapõlengute tõttu lühendatakse autoralli maailmameistrivõistluste viimast etappi oluliselt, kirjutab Autosport. Jätkuvalt õhus võimalus, et etapp jäetakse sootuks ära.

Ralli toimumispaigas New South Walesi osariigis on viimastel päevadel võimust võtnud metsapõlengud, mida raskendavad kehvad ilmastikuolud. Seetõttu pole korraldajad pääsenud kiiruskatsetele, et neid algselt teisipäeval algama pidanud legendi koostamiseks ette valmistada. Sõitjad lubatakse viimaste uudiste järgi rajale kolmapäeval. Juba on teatatud, et kohalike meistrivõistluste etapp jäetakse põlengute tõttu ära.

Austraalia ralli korraldajad teatasid pressiteate vahendusel, et loodavad kõigest hoolimata MM-etapi ära pidada. Korraldajad on pidevalt ühenduses hädaabiteenistuse ja kohaliku omavalitsusega, et põlengute käigul kätt pulsil hoida. Samas öeldakse pressiteates, et ralli kilometraaži vähendatakse oluliselt.

New South Walesi osariigis on praegu enam kui 60 aktiivset metsapõlengut. Mõned neist mõjutavad otseselt ralli kiiruskatseid. Põlengute tõttu on elu kaotanud kolm inimest.

Üks etapp enne hooaja lõppu suutis eestlane Ott Tänak kindlustada karjääri esimese MM-tiitli. Küll aga on lahtine, kes lõpetab hooaja teisel ja kolmandal kohal. Thierry Neuville’il on punkte 227, Sebastien Ogier’l 217. Samuti pole selge, kes tuleb maailmameistriks tootjate arvestuses. Hyundail on enne Austraalia etappi 380 ning Toyotal 362 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles