Ettepanekuid kaasava eelarve konkursile üha laekub

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Mullu avati Pärnus ekstreemspordikeskus Raba 5.
Mullu avati Pärnus ekstreemspordikeskus Raba 5. Foto: Lilli Tölp

Praeguseks on Pärnu linna järgmise aasta kaasava eelarve konkursile saadetud üheksa ideed.

Välja on pakutud BMXi krossirada ja Ülejõe linnaosa väliujumiskoht, kahel korral on esitatud idee paigaldada Pärnu tänavate äärde pinke, asendada taksopeatus autode peatumisalaga (Ringi tänaval), võtta kasutusele targad prügikastid, rajada koertepark, laste mänguväljak Rohu ja Lina tänava risti ja raadio teel juhitavate sõidukite rada.

Kaasava eelarve eesmärk on ellu viia kodanikele huvi pakkuvaid investeeringuid, mida kasutatakse avalikes huvides. Arvesse ei võeta eeteid, mida teevad linnavalitsuse hallatavad asutused, linna enamusosalusega äriühingud ja linna asutatud sihtasutused. Kaasavast eelarvest ei toetata ürituste korraldamist.

Ettepanekuid tohivad teha mittepärnakad, aga ideede üle hääletamise ja lõppotsuse langetamise õigus on vaid Pärnu linna elanikul. Ideekorje kestab 17. novembrini.

Võitjaks kuulutatakse enim hääli kogunud idee, mille linnavalitsus viib ellu või sõlmib ettepaneku esitajaga mõtte teostamiseks koostöölepingu. Ellu viiakse üks või mitu enim hääli saanud ettepanekut, mis lähtudes eeldatavast hinnast mahuvad kaasavaks eelarveks eraldatud 80 000 euro piiresse.

Kaasava eelarve abil on Pärnus sündinud Raba 5 ekstreemspordikeskus, pumptrack ja Pärnu jõe tervisepark.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles