Tartu ülikooli ärinduse ja majandusteaduse erialade tipptase leidis kinnitust (1)

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli Delta õppehoone.
Tartu ülikooli Delta õppehoone. Foto: Tartu Ülikool

Sel nädalal avaldas rahvusvaheline ülikoolide paremusjärjestuse koostaja Times Higher Education (THE) järjekordse erialade edetabeli, kus Tartu ülikooli ärinduse ja majanduse erialad on tõusnud 201.–250. kohale – kõrgemale kui kunagi varem.

Ülikooli majandusteaduskonna juhataja Kadri Ukrainski ütles, et see on suur rõõm ja tunnustus, mis ühtlasi kinnitab, et kogu teaduskonna pikaajalised püüdlused on vilja kandnud. «Eriti tore on olla kõrgel kohal ärinduse ja majandusteaduse ühendvaldkonnas – see on kogu maailmas küllaltki haruldane,» sõnas ta. «Meie arvates ongi see üks meie tugevaid külgi ning me näeme, et nende valdkondade sünergia nii õppes kui ka teaduses on Eesti jaoks ainuvõimalik lahendus. Avalikud arutelud näitavad ju, kui väga on Eestis vaja majandusinimesi, kes mõistavad majandust nii riigi kui ka ettevõtja vaatenurgast.»

THE reastab maailma ülikoole paljude näitajate järgi. Arvesse võetakse õpetamise ja teadustöö taset, aga ka ettevõtluskoostööd, teadustöödele viitamist ning rahvusvahelist silmapaistvust ja koostööd.

 2020. aasta alguses ootab majandusteaduskonda ees kolimine Tartu ülikooli Delta keskusesse. Et majandusteaduskonna erialad on tõusnud THE edetabelis samasse vahemikku Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi erialadega, avaldas Ukrainski lootust, et põnev ja vastastikku virgutav koostöö- ja konkurentsisuhe Delta keskuses sunnib nii teaduskonda kui ka instituuti veelgi rohkem pingutama.

Teistest Eesti ülikoolidest on ärinduse ja majanduse erialade edetabelis veel Tallinna tehnikaülikool, kes on paigutatud rühma, mis algab 501. kohaga.

Kõigi erialade koondarvestuses jagab Tartu ülikool THE edetabelis kohti 301–350.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles