Karl Mäe katsetas EMi vormi Põhjamaade murdmaajooksu meistrivõistlustel

Märt Pilme
, reporter
Copy
Karl Mäe (paremalt teine).
Karl Mäe (paremalt teine). Foto: Treeningtiim/Facebook

Eile joosti Soomes Vierumäkil Põhjamaade murdmaajooksu meistrivõistlused. Väljaspool arvestust, kuna Eesti ei kuulu Põhjamaade hulka, käis EMi-eelset vormi kontrollimas pärnakas Karl Mäe, kes lõpetas üheksakilomeetrisel rajal 28 sportlase seas 23. kohal.

Põhjamaade meistriks krooniti rootslane David Nilsson, kes läbis kuus 1,5kilomeetrist ringi 27.07ga. Rajal oli neli eestlast: Olavi Allas (28.30) tuli 20., Karel Hussar (28.37) 22., Mäe (28.53) 23. ja Rauno Palmi (29.48) 26. kohale.

“Vaikselt kosun,” tõdes SK Altiuse sportlane Mäe jooksja.ee-le. “Meie meeste omavaheline tase muutub ühtlasemaks. Isegi kui anname endast parima, on Põhjamaade võimaluste ja süsteemiga korralikult konkureerida keeruline. Kui mõni aasta tagasi olin tänase võidumehe ja minust 40 sekundit eespool olnud Soome mehega koos U23 Põhjamaade meistrivõistlustel takistusjooksus poodiumil, siis tänaseks on meie vahel käärid päris suureks läinud.”

Nüüd valmistub pärnakas detsembris toimuvateks krossijooksu Euroopa meistrivõistlusteks, mis toimuvad Portugalis Lissabonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles