E-smaspäeval teevad sooduspakkumisi 165 Eesti e-kaupmeest

Merly Raudla
Copy
Jaanus Kikas (vasakul) ja Harri Reili on juba aastaid ise e-kaubandusega tegelenud ja usuvad, et selles peituvad võimalused võiks praegusest oluliselt enamatele eestlastele tulu tuua.
Jaanus Kikas (vasakul) ja Harri Reili on juba aastaid ise e-kaubandusega tegelenud ja usuvad, et selles peituvad võimalused võiks praegusest oluliselt enamatele eestlastele tulu tuua. Foto: Erakogu

Täna toimub 11. korda Eesti e-kaupmeeste ühisaktsioon E-smaspäev, mis koondab ööpäevaks kodulehele sooduspakkumised 165 e-poelt. Aktsiooni eesmärk on julgustada inimesi valima ostude sooritamiseks Eesti e-poode ja toetada kohalike e-kaupmeeste tegevust.

E-smaspäeva algatanud Eesti E-kaubanduse Liidu juht Tõnu Väät tõdeb, et E-smaspäev on täitmas oma eesmärki ning e-ostlejad usaldavad üha enam kohalikke e-poode. "Eesti Panga statistika näitab, et Eesti e-poodides tehtud ostude arv on selle aasta kolmes kvartalis kasvanud 36 protsenti ehk enam kui kolmandiku, piiriüleste ostude hulk aga 20 protsenti, võrreldes eelmise aasta üheksa kuuga. Kuigi e-ostelda võib nii Eesti kui ka välismaa poodidest, on Eestist e-ostlemine sageli turvalisem, tarne on kiirem ning garantii- ja tagamistingimused on ostja jaoks soodsamad," selgitab Väät põhjuseid, miks eelistatakse aina enam kodumaiseid e-poode. "Ei maksa unustada, et kohalikust e-poest ostmine toetab ka siinset ettevõtlust," lisab ta.

2014. aastal liidu algatatud E-smaspäev on kui Eesti e-poodide Black Friday, kus Eesti kaupmehed tutvustavad oma kaubavalikut sooduspakkumiste, kingituste või tasuta tarne kaudu. Sel korral on E-smaspäeva aktsiooniga liitunud rekordarv kauplejaid – 165. Nende seas on nii tuntud tegijaid kui ka väiksemaid e-poode ning esindatud on mitmesugused kategooriad, sh ehituskaubad, mööbel, sisutuskaubad, rõivad, raamatud, elektroonika, tehnika.  "Kevadine E-smaspäev tõi paljudele e-poodidele rekordkäibe, kokku tehti sel päeval 32 000 e-ostu. Ka sel korral teevad e-kaupmehed korralikke, kuni 50–60-protsendilisi allahindlusi, seega on see hea võimalus varakult jõulukingitusi varuda," soovitab Väät.

Eelmiste aastate E-smaspäeva tulemused näitavad, et sel päeval ostetakse peamiselt hooajakaupa. Nii võib eeldada, et ka sel korral on kõige populaarsemad sügis-talvised rõivad, jõulukingitusteks sobilik, nagu tehnika- ja ilutooted, raamatud, mänguasjad ning sisustustooted. Kevadisel E-smaspäeval olid kõige menukamad tootekategooriad mööbel, rõivad, ilu- ja tervisetooted, tehnika ja elektroonika.

E-smaspäev on Eesti E-kaubanduse Liidu kaks korda aastas korraldatav e-ostlemise päev, kus liidu liikmed ja veebipoed teevad 24 tunni jooksul palju sooduspakkumisi. E-smaspäev toimub iga maikuu ja novembrikuu teisel esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles