Paku oma lähedasest abivajajale inimlikku ja turvalist hooldusabi

Copy
Foto: CareMate OÜ

“Me soovime, et inimesed rohkem ennast väärtustaks ja ütleksid toetavatele abikätele “jah”, tutvustab CareMate’i esindaja Marion Teder enda missiooni. Tänuväärne ettevõtmine aitab lihtsustada nende elu, kel üksi hakkama saamisel raskusi.

Järjekorrad hooldushaiglatesse on pikad ning enamasti eelistavad abivajajad veeta aega oma kodus. Tartu Ülikooli sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika eriala lõpetanud ning Inglismaal erinevates koduhooldusagentuurides töötanud Marion teab, kui oluline on seltskond ja kodune abi nii vanadele kui noortele. Selle nimel teeb meeskond iga päev tööd, et jõuda rohkemate abivajajateni.

Märka abivajajat

Peamine sihtgrupp, kes CareMate’i teenuseid kasutavad, on noored, kes aitavad oma vanemaid. Tänapäeval elavad paljud täiskasvanud lapsed oma vanematest kaugel. Enamasti teises linnas, vahel suisa teises riigis. Ka siis, kui elatakse vanematega lähestikku, teab Marion, et väline abi on sageli parem: “Ehk on omal suhted sassis ja ise ei tahaks nendega pidevalt kohtuda ja asju koos ajada. Algama peaks abistamine juba siis, kui vanainimesel kodus kasvõi tolmuimejaga tõmbamisel abi tarvis, mida ei jaksa enam tegelikult eakad ise teha.”

Lisaks füüsilisele abile teab CareMate meeskond, kui oluline on emotsionaalne tugi. CareMate hoolitseb, et vanainimesed oleks aktiivsemad ja ei oleks üksinduses ega depressioonis. Need viimased tekitavad apaatsust, mille tulemusena jäädakse varem nõrgaks, kukutakse ega paraneta enam korralikult. Samuti langeb immuunsus ja tekivad kiiremini haigused.” Pika hooldaja kogemusega Marion paneb südamele, et selle pilguga tuleks vanemaid hakata vaatama varem, kui siis, kui olukord on juba nii hull ja peab ööpäevaringsele hooldusele saatma. “Inimesed ei oska hinnata hooldusvajadust ja tegelikult vanasti olid perekonnad lähedasemad ja rohkem üksteisele olemas, aga nüüd on elu kõigil kiire,” möönab Teder.

Kui aeg on tõesti nii kaugel, et lähedane vajab igapäevast hooldamist, on tal kindlasti kodus olla parem kui haiglas. CareMate hooldajad teevad igapäevaseid visiite mitu korda päevas ning vajaduspõhiselt. Nii saab lähedane olla oma turvalises ja mugavas keskkonnas ning saada samas vajalikku abi. Hooldajad tegelevad kõige vajalikuga -  inimese pesemisest ja tualetis abistaisest kuni toidu valmistamise ja söötmiseni.

Lisaks vanemaealistele klientidele abistavad CareMate’i abilised ka noori puuetega täisealiseid, kes ise endale abi tellivad. Seda ikka selleks, et olla iseseisvad, vähem lähedastest sõltuvad ja saaksid elust võtta kõik, mis võimalik.

Turvaline ja mugav abi

Ettevõtte ja teenustega saab lähemalt tutvuda CareMate’i kodulehel. Lehelt leiab regulaarsed hooleandjad ja läbi kodulehe on võimalus broneerida kuu kaupa aegu, millal hoolesõbrad kodus abistamas käivad. Registreeri, kirjelda abivajadused ja kodune olukord, vali sobiv aeg ja hooleandja, telli.  Täpselt nii lihtne see ongi.

Copy
Tagasi üles