Tulekahjud Rohelisel Mandril põhjustavad Austraalia rallil uskumatuid korrektuure (1)

Postimees Sport
Copy
Kolm hukkunut, viis kadunut ja 150 maha põlenud maja - metsatulekahjud Uus-Lõuna Walesis on võtnud katastroofilised mõõtmed.
Kolm hukkunut, viis kadunut ja 150 maha põlenud maja - metsatulekahjud Uus-Lõuna Walesis on võtnud katastroofilised mõõtmed. Foto: DARREN PATEMAN/EPA/Scanpix

Ralli hooaja viimane etapp Austraalias võib katastroofiliste mõõtmetega tulekahjude tõttu täielikult muutuda. Austraalia ralli rajameister Wayne Kenney on saatnud sõitjatele ja meeskondadele juba ametliku kirja raja trajektoori ning distantsi puudutavate muudatusettepanekutega. 

Ettepanek on ralli kogudistantsi lühendada 1084 kilomeetrilt 594 kilomeetrile. Alles jääks vaid neli kiiruskatset (publikukatse, Raleigh, Graces, Allens) ja nendegi pikkust lühendataks esialgselt planeeritud 324 kilomeetrilt 94 kilomeetrile. Ettepaneku kohaselt tuleks rallimeestel üht katset läbida mitu korda. Samuti on muudetud rallifiniši asukohta.

Kirjas meeskondadele tuletatakse meelde, et Uus-Lõuna Walesi osariigis on kehtestatud täielik tuletegemise keeld. Samuti märgitakse, et raja äärde, kus kasvavad rohi või põõsad, ei tohi mingil juhul autot seisma jätta, kui auto peaks teelt välja sõitma, tuleb viivitamatult kasutusele võtta kõik meetmed, et ei tekiks sädemeid. Keevitada ja muid hooldustöid võib teha ainult hoolduspargis.

350 kilomeetrit Sydneyst põhjapool lõõmav tuli hävitab kõik teele ettejääva. Sydney on saanud valitsuselt katastroofihoiatuse.
350 kilomeetrit Sydneyst põhjapool lõõmav tuli hävitab kõik teele ettejääva. Sydney on saanud valitsuselt katastroofihoiatuse. Foto: PETER PARKS/AFP/Scanpix

Brisbane`is elav eestlanna Kadi Hainas rääkis Postimehele, et Austraalias on olukord katastroofiline. Eriti hull on olukord Sidneys, mille lähistelt evakueeritakse inimesi ning teisipäeval on õppetööks suletud tervelt 500 suurlinna kooli. 

Hainas asub tulekahjukoldest paarisaja kilomeetri kaugusel, kuid rääkis, et kogu Brisbane`i katab tossupilv. 

«Õhukvaliteet on kehv, isegi hingata on raske. Olin plaaninud rallit vaatama minna, kuid nüüd olen sunnitud plaane muutma,» rääkis Hainas. 

«Kohati on olukord isegi nii hull, et Lõuna-Austraalias kastetakse puid,» lisas Hainas.

Austraalia ralli peaks algama publikukatsega neljapäeval, Eesti aja järgi kell 17.01. 

Korraldajad ootavad ametlikele muudatusettepanekutele vastust nii FIA-lt kui ka Uus-Lõuna Walesi osariigi valitsuselt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles