Oravad hakkavad Järviku umbusaldamiseks allkirju koguma (10)

Postimees
Copy
Reformierakonna kontor Tallinnas Tõnismäel.
Reformierakonna kontor Tallinnas Tõnismäel. Foto: Sander Ilvest

Opositsiooniline riigikogu Reformierakonna fraktsioon otsustas tänasel koosolekul, et koostab maaeluminister Mart Järvikule (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) umbusalduse avaldamiseks teksti ja asub sellele toetusallkirju koguma. 

«Nädalavahetusel on selgunud veel mitmeid uusi asjaolusid, miks minister Järvik ei saa oma ametis jätkata. Samas on [rahandusminister] Mart ja [siseminister] Martin Helme (EKRE) kinnitanud, et maaeluministril pole mingit põhjust tagasi astuda. Seetõttu tuleb riigikogul talle peagi umbusaldust avaldada,» ütles Reformierakonna esimees Kaja Kallas pressiteate teel.

«Põhjuseid minister Järviku ametist tagandamiseks on küllaga. On tõsine kahtlus, et minister on tegutsenud oma nõuniku klientide huvides, valetanud korduvalt avalikkusele ning survestanud sõltumatuid ametnikke ja ameteid. Normaalses olukorras peaks maaeluminister tegelikult ise tagasi astuma, kuid me näeme, et see valitsus kiidab heaks valetamist ja tõerääkijate ründamist. Seega loodan, et Järviku umbusaldamist toetavad ka need koalitsiooniliikmed, kes seisvad õigusriigi eest ning on vastu korruptiivsele ringkäendusele,» selgitas Kallas.

Reformierakonna fraktsioon soovib lisaks kohtuda ka justiitsminister Raivo Aegiga (Isamaa), et saada selgust, põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile volituste andmise küsimuses ning küsida siseministri rünnakute kohta prokuratuuri suunal.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles