Homme algab kuues Tallinn Comedy Festival

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinn Comedy Festival. Henrik Kalmet.
Tallinn Comedy Festival. Henrik Kalmet. Foto: Liis Treimann

12.–15. novembrini toimub Tallinn Comedy Festival, mis toob juba kuuendat korda Tallinna lavadele rohkem kui 25 koomikut Eestist ja mujalt maailmast. Korraldajad lubavad, et see on aasta kõige naljakam nädal Eestis.

“Hea nali toob kokku vasak- ja parempoolsed, vaesed ja rikkad, sallijad ja sallimatud”, kommenteeris festivali programmi üks korraldajatest Andrus Purde. “Võibolla kuuleme just seda vajalikku ja liitvat nalja Tallinn Comedy Festivalil? Oleme ausad: see on väga ebatõenäoline, aga vähemasti saab olema üks lõbus nädal.”

Festivali raames saad nautida komöödia-galat suures saalis, kus kümnel esinejal on piiratud aeg, et esitada oma parim materjal. Laval on festivali vanad lemmikud nagu Mattias Naan, Henrik Kalmet, Tõnis Niinemets ja Tigran Gevorkjan, aga ka esinejad, kes pole komöödiagalal varem esinenud, näiteks Stewart Johnson ja Kaisa Selde. Gala õhtujuht on hinnatud briti koomik Stuart Goldsmith.

Sel aastal on programmis ka üks väga eriline üritus, mis kombineerib legendaarse komöödia-tummfilmi elava muusikaga. Buster Keatoni 1926. aasta meistriteost “Kindral” saadab briti instrumentaal-trio Haiku Salut spetsiaalselt selleks puhuks loodud muusikaga.

Komeediklubi festivali eriüritusel astuvad üles kogenud briti koomik Ben Norris ning pöörane sketši-duo The Raymond and Mr Timpkins Revue. Veel leiad festivalilt eestikeelse huumoriga Fopaa!, mis on välja müüdud, ja sooloshowd inglise ja vene keeles.

Festivali korraldavad Eestis juba aastaid tegutsenud komöödiarühmitused Kinoteater (Paul Piik) ja Komeediklubi (Andrus Purde) koostöös teiste ärksate korraldajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles