Kuue lapse ema: alates poole kaheksast on minu päev emana läbi, sest ma pole laste ori!

Naine
Copy
Constance Hall abikaasa Denimi ja nende kuue lapsega.
Constance Hall abikaasa Denimi ja nende kuue lapsega. Foto: practicalparenting.com.au

Austraalias elav kuue lapse ema Constance Hall kirjeldab oma blogis, et suure pere tõttu on ta mitme asja osas järeleandmisi teinud, et oma elu lihtsamaks muuta.

Näiteks ei vannita naine oma lapsi igapäevaselt, sest tema meelest ei juhtu lastega midagi hullu, kui nad on päeva või kaks pesemata. Tema sõnul käivad lapsed pesemas kolm korda nädalas.

Samuti ei sorteeri ega triigi naine oma laste riided. Selle jaoks on tal hoopis iga lapse jaoks värviline plastikust ämber, kuhu lähevad laste pestud riided sisse. Iga laps teab, milline tema ämber on ning kui vajab puhtaid riided, läheb ja võtab oma ämbrist ise.

Kõige tüütum asi on naise meelest sööginõude pesemine, mistõttu on ta läinud palju lihtsama vastupanu teed: tavaliselt jaotab ta õhtusöögi paarile suuremale serveerimisalusele ning laseb siis lastel kätega süüa. Käte pesemine on ju palju lihtsam kui nõude pesemine!

Constance'i rusikareegel on aga lõpetada emalikud toimetused kell 19.30 igal õhtul ning tegeleda ainult oma asjadega.

«Ma ei ole siis su ema, ma pole siin, ma pole su ori. Ma olen lihtsalt naisolend, kes tund aega tagasi su tagumikku pühkis, aga nüüd joob veini ja lobiseb telefonis õega,» võtab naine oma õhtuse rituaali kokku. «Sõimake mind laisaks või hoolimatuks, aga kuus last on hoopis midagi muud kui üks või kaks. Ei ole mõtet raisata aega tobedatele pisiasjadele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles