Selgus gümnaasiumide sisseastumiskatsete ajakava

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu gümnaasiumide juhid leppisid kokku järgmise õppeaasta uute õpilaste vastuvõtmise ajakava.
Pärnu gümnaasiumide juhid leppisid kokku järgmise õppeaasta uute õpilaste vastuvõtmise ajakava. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu ühisgümnaasiumi, Koidula gümnaasiumi ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi juhid panid paika 2020/2021. õppeaasta uute õpilaste vastuvõtmise ajakava.

Ühisgümnaasiumis toimuvad sisseastumiskatsed tuleval aastal 23.–27. märtsini, Sütevakas 28.–30. märtsini ja Koidulas 20. märtsist 3. aprillini.

Sisseastumiskatsete ajatamine annab õpilastele võimaluse kandideerida soovi korral kõikidesse Pärnu gümnaasiumidesse. 

Koolidirektorid leppisid ühtlasi kokku, et gümnaasiumidel ei ole õigust nõuda sisseastumiskatsed edukalt sooritanud või katseteta (olümpiaaditulemuste, stipendiumi või kutse alusel) õppima oodatud õpilastelt kinnitust õppima asumise kohta enne 1. maid.

Pärnu linnavalitsuse haridusnõuniku Katrin Markii sõnutsi tähendab see, et õpilane, kes on edukalt sooritanud sisseastumiskatsed või kellele pakutakse gümnaasiumikohta katseteväliselt (edu olümpiaadidel, stipendium, kutse) saab olulise otsuse langetamiseks vajalikku järelemõtlemise aega lehekuu esimese päevani.

“Nimetatud kuupäevani garanteerib gümnaasium õpilasele pakutud koha 2020/2021. õppeaasta 10. klassis,” ütles Markii.

Kui sisseastuja ei ole 1. maiks valitud gümnaasiumi oma otsusest teavitanud, saab kool täita vabaks jäänud koha paremusjärjestuses järgmise kandidaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles