Seeniorõppija andis konverentsile hea hinde

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KUULAB HUVIGA: Üks konverentsil osalejaid oli teenekas pedagoog 
Elviira Ella.
KUULAB HUVIGA: Üks konverentsil osalejaid oli teenekas pedagoog Elviira Ella. Foto: Maanus Masing

Aasta tagasi maakonna seeniorõppijaks tunnistatud Jannu Holsting ütles, et laupäeval toimunud väärikate konverents saab tema käest hindeks neli pluss. Ta kinnitas, et Meri spaahotelli konverentsisaalis peetud ettekanded olid asjalikud. Kuna Holsting end aga ka ise meelsasti harib, olid mõned ettekanded tema jaoks juba varasemaid teadmisi kordavad.

Päev otsa kestnud konverentsil sai eakam publik uut infot näiteks reuma kohta, ülevaate eakate aktiivsusest ja sellest, mida tähendab toolivõimlemine. Kindlasti oli üks populaarsemaid esinejaid staar-teletohter, hinnatud geriaater Viktor Vassiljev.

Vanahärra Holstingu sõnul oligi programmi ainus miinus, et see oli hirmus pikk.

Ürituse korraldanud Saaremaa puuetega inimeste koja juhi Veronika Allase sõnul oli osalejaid üle saja. Tagasisidelehtede järgi jäi enamik neist korraldusega rahule ning jagati ka soovitusi järgmiseks korraks.

Allas ütles, et ühtegi käsitletud teemat kuidagi eriliselt esile tõsta ei saa, positiivset tagasisidet kuulajailt said kõik. Tal endal olnud küll mure, et kui juttu tuleb hooldekodus elamisest, siis jääb saal pooltühjaks, kuid seda ei juhtunud. "Rahvas kuulas väga tänuväärselt, esitati ka küsimusi," märkis ta.

Mis konverentsist järgmisel aastal saab, Allas öelda ei osanud. Seni oli terviseteemalist konverentsi korraldanud vähiühing, kes palus sel aastal SPIK-il selle korraldamise üle võtta. Nende seekordne valik oligi eakate probleemid. Veronika Allas ütles, et järgmiseks aastaks on kõik ideed ja korraldajad teretulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles