Tugispetsialistid alustasid maakoolides tegevust

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tugikeskuse juht Aaro Nursi
Tugikeskuse juht Aaro Nursi Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa laste ja perede tugikeskuse spetsialistid on alustanud tööd koolides, et selgitada välja, kui palju ja millist abi vajatakse. 

Kooliaasta alguses tekkis koolides suuri pingeid, kuna tugikeskus ei alustanud kohe lastega tööd ning olukord näis justkui halvenevat. 

Osa maalasteaedu ja -koole on nüüdseks tellinud laste logopeedilise hindamise ning õpetajate ja lastevanemate nõustamise.

Nursi selgitas, et tugikeskuses kohapeal võtab vastu psühholoog, kes käib lapsi ka haridusasutustes vaatlemas, samuti õpetajaid nõustamas.

Tornimäe põhikooli direktor Raili Nõgu ütles, et Aaro Nursi käis isiklikult Tornimäel kohal ja tundis huvi, millist tuge kool vajab. Nõgu sõnul tunnevad nad puudust logopeedist ja sel nädalal tullaksegi laste logopeedilise abi vajadust hindama.

Direktor rääkis, et nüüdsest töötab Tornimäe koolis ka 0,2 kohaga sotsiaalpedagoog-psühholoog, kes samuti on juba kohal käinud. Raili Nõgu sõnul nad seni sellisest spetsialistist küll puudust ei tundnud. "Ma loodan, et me hakkame ükskord siis saama päris abi. Seda, mida me vajame, mitte seda, mida keegi arvab, et me vajame," märkis ta.

Kahtla lasteaed-põhikoolis, kus varem polnud ühtegi tugispetsialisti, on direktor Helle Rüütli sõnul koostöö tugikeskusega alanud. Rüütel ütles, et väga palju Kahtlas neid õpilasi pole, kes abi vajaksid, vahest mõned.

Linnakoolides seevastu suuremaid arenguid ei tunnetata. Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro ütles, et nemad viimase kuu jooksul olulist muudatust pole märganud.

Aaro Nursi sõnul kimbutab tugikeskust jätkuvalt personalipuudus. Praegu võetaks kohe tööle juhtumikorraldaja, perenõustaja ja perelepitaja. Hiljuti lõppes eripedagoogi- ja logopeedikonkurss. Logopeedi kohale ei olnud ühtegi kandidaati. Nursi sõnul tuleb uus konkurss ja ilmselt peab pakkuma paremat tasu. "Peame tegema suurema palgapakkumise, samuti koos vallaga välja mõtlema lisahüved," arvas Aaro Nursi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles