Veel saab gripi vastu vaktsineerida

Marju Lina
, toimetaja
Copy
Gripi vastu saab vaktsineerida pühapäevani.
Gripi vastu saab vaktsineerida pühapäevani. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Viimaseid päevi, 17. novembrini, saab gripi vastu vaktsineerida ka Rakveres.

"Vaktsineerimine on lihtsaim ja odavaim võimalus ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid. Sel sügisel on apteekides saanud kaitsesüsti juba üle 10 000 inimese, seda on rohkem kui möödunud aastal apteekides vaktsineerituid," rääkis proviisor ja EAÜ juhatuse liige Timo Danilov. "Hea meel on näha elanikkonna teadlikkuse tõusu vaktsineerimise olulisusest ja kaasa aidata elanikkonna vaktsineerituse taseme tõstmisele."

"Kõik inimesed, kes on veel gripi vaktsineerimata, saavad seda teha apteekides kuni pühapäevani," sõnas Danilov. Vaktsiinid, mida Eestis tänavu gripi vastu vaktsineerimisel kasutatakse, on kõik neljavalentsed ehk pakuvad kaitset nelja erineva gripiviiruse tüve vastu.

Apteegid asuvad mugavates ja lihtsasti ligipääsetavates kohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele hea võimaluse vaktsineerimas käia ka pärast tööpäeva. Apteekides korraldavad vaktsineerimist tervishoiuteenuse osutajad. Kaasatud on kõik suuremad apteegiketid: Apotheka, Benu, Südameapteek ja Euroapteek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles