Hispaanlased uudistavad Pärnu rohealasid

Pärnu Postimees
Copy
Hispaanlased tutvuvad Pärnu jõeäärsete aladega alates kesklinnast kuni Papiniidu ja sealt edasi Reiu sillani ning lähevad Rääma rappagi.
Hispaanlased tutvuvad Pärnu jõeäärsete aladega alates kesklinnast kuni Papiniidu ja sealt edasi Reiu sillani ning lähevad Rääma rappagi. Foto: Martin Raid/ Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus võõrustab rohealasid ja tervist arendava „Tervislike linnade“ projekti partnereid Hispaaniast Vici linnast.

Pärnakatel on külas Vici abilinnapea Fabiana Palmero, projekti Vici-poolne koordinaator Marta Rofin Sierra ja projekti juhtekspert Sebastiaan van Herk.

Peale kohtumiste Pärnu linnavalitsuse töötajatega tutvuvad hispaanlased Pärnu jõeäärsete aladega alates kesklinnast kuni Papiniidu ja sealt edasi Reiu sillani ning lähevad Rääma rappagi.

Projekt „Tervislikud linnad“, mis hispaanlased Pärnusse tõi, on osa linnade säästvat arengut edendavast Euroopa vahetus- ja õppeprogrammist Urbact.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja teatas, et osalemine Urbacti programmi projektis aitab Pärnul leida võimalusi ja ideid, kuidas siinsed rohealad kodanike tervise huvides veel paremini tööle panna. Projektis osalemisest on eriti palju kasu just suurema tähelepanu ja laiema kasutuseta jäänud rohealade arendamisel.

Pärnakad saavad projektipartneritelt mõtteid ja inspiratsiooni, kuidas aktiivse kasutuseta pargid, haljas- ja puhkealad ümber kujundada ja mil moel inimesed siia tagasi meelitada.

Vici linnavalitsuse esindajad külastavad projekti juhtpartnerina kõiki algatuses kaasalööjaid. Pärnu on esimene koht, kuhu jõuti.

Peale Pärnu ja Vici osalevad kõnealuses projektis veel kuus linna: Loule Portugalist, Bradford Inglismaalt, Anysciai Leedust, Falerna Itaaliast, Farkadona Kreekast ja Alphen aan Den Rijn Hollandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles