Uuring: eestlased on inglise keele oskuselt Euroopas 22. kohal (12)

Postimees
Copy
Oxfordi inglise sõnaraamat.
Oxfordi inglise sõnaraamat. Foto: Ian Nicholson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Värskest ettevõtte EF Education First inglise keele oskuse indeksist selgub, et Eesti on Euroopas inglise keele oskuse põhjal 22. kohal, saja maailma riigi arvestuses jääb Eestile aga 28. koht.

Haridus- ja uuringufirma EF Education First inglise keele oskuse raport näitab Eestile 22. kohta Euroopas ja 28. kohta maailmas saja riigi arvestuses. Meid edestavad näiteks Slovakkia, Bulgaaria, Tšehhi, Kreeka, Ungari ja Rumeenia.

Lähinaabritest leiab 7. kohalt Soome, 21. kohalt Leedu ja 32. kohalt Läti. Venemaa paikneb maailma arvestuses 48. kohal.

Tabeli tipus troonib Holland, millele järgnevad Rootsi, Norra ja Taani. Esimene tabelisse pääsenud väljaspool Euroopat asuv riik on viienda koha omanik Singapur, sellele järgneb Lõuna-Aafrika Vabariik.

Tabeli madalamas otsas on Aafrika, Kesk-Aasia ja Lähis-Ida riigid, viimase ehk sajanda tulemuse sai Liibüa. 

Kuigi Eesti 28. koht võib tunduda madal, kindlustab see EFi skaalal siiski pääsu kõrge inglise keele oskusega riikide hulka. Läti jääb aga napilt keskmise inglise keele oskusega riikide loendisse, Venemaal on inglise keele oskus madal.

Samas ei maksa tulemusi võtta absoluutse tõena. Kuigi üle kahe miljoni vastanu põhjal koostatud tabel annab ülevaate üldise keeleoskuse taseme kohta, toob firma oma kodulehel välja, et indeksi valim ei taga täielikku esindatust ning testi on teinud ainult need inimesed, kes on huvitatud inglise keele õppimisest või keda huvitab oma inglise keele taseme määramine.

Samuti tekitab küsimusi Eesti suur kukkumine 2013. aasta 4. ja 2015. aasta 7. kohalt.

Tasuta internetitesti tegijate keskmine vanus oli 23 eluaastat; suur osa vastanutest jäi vanusesse alla 40 eluaastat. Selleks, et riigi või piirkonna tulemused tabelis kajastuks, pidi testi sooritama vähemalt 400 inimest.

Koondtabeliga saab tutvuda siin.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles