Pildid: Eesti piirivalvurid leidsid Vahemere saarelt taas paaditäie põgenikke (2)

Andres Einmann
Copy

Euroopa Liidu ühisoperatsiooni raames Vahemerel patrullivad Eesti piirivalvurid avastasid esmaspäeval Kreekale kuuluvalt Kalymnose saarelt kaljude vahelt 24 inimest, kes olid sinna saabunud tõenäoliselt paadiga Türgist.

Põhja prefektuuri piirivalvebüroo juhi Ivo Utsari sõnul olid inimesed saabunud kummipaadiga. Avastatud 24 põgenikust seitse on lapsed.

Eesti piirivalve patrullkaater M-15 võttis kõik kaljudelt leitud inimesed pardale ja toimetas Kalymnose saare sadamasse. Keegi neist meditsiiniabi ei vajanud, teatas Utsar Twitteris.

Eesti piirivalvurid leidsid Türgi ranniku lähedalt Kalymnose saarelt grupi põgenikke ka 3. novembril. Siis oli kaljude vahel 38 inimest, neist viis lapsed.

Kolm Tallinna kordoni ja üks Narva kordoni ametnik alustasid tööd Kreekas 1. novembril ning viibivad seal vähemalt kolm kuud. Kreekas töötavad eestlased kohaliku rannavalve alluvuses ning nende ülesandeks on Euroopa Liidu merepiiri valve Kreeka ja Türgi vahel. Lisaks tavapärasele patrullimisele on Eesti meeskonnal otsingu- ja päästetööde võimekus.

Politsei- ja piirivalveameti ametnikud viibivad Kreekas Kosi saarel Euroopa Piiri- ja Rannikuvalve Ameti Frontex ühisoperatsioonil «Poseidon 2019».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles