Järvamaal kardetakse mobiilset kiiruskaamerat kui tuld: Juhtide omaalgatuslik hoiatussüsteem paneb inimesed salapilte tegema nii autodest kui hoonetest

Järva Teataja
Copy
Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Kesksuvel mõõtis politsei Järvamaa teedel kiirust esimest korda mobiilse kiiruskaameraga. Mõõtmisi tehti erinevatel teelõikudel ning väljas oli ka autojuhte hoiatav märk.

Nüüdseks on tähelepanelikumad autojuhid mobiilset kiiruskaamerat oma tööd Järvamaa tegemaid näinud mitmeid kordi. Autojuhid teavad rääkida, et eriti tihti võib kaamerale peale sattuda Pärnu-Rakvere maanteel Türi-Allikul, teelõigul, kus kiiruspiiranguks on 50km/h. Seal oli kaamera ka selle töönädala alguses ning juhtide omaalgatuslik hoiatussüsteem andis sellest teada ka sotsiaalmeedias. Üles pandi pilt, mis sel korral tehti Türi-Allikul ühes hoone akendest. Eelmisel mõõtmiskorral pildistati mõõtevahendeid ja ametnikke ristmikule Tori poolt sõitvast autost. 

Kui kesksuvel kiiruskaamerat paika seadnud Lääne prefektuuri patrullitalituse valvespetsialist Ants Tammisto kiitis Järvamaa juhte, sest esimestel minutitel rikkujaid vahele ei jäänud, siis hiljem seisud nii roosilised olnud ei ole. Tol suvepäeval sai trahviteatise kuus autojuhti. Üks sügisene paaritunnine mõõtmine olla Türi-Allikul kaamerat sähvima pannud aga näiteks oma paarsada korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles