Berliinis toimuvad kolmandad Eesti filmipäevad

Kultuuritoimetus
Copy
38-aastane Pia (Ingrid Isotamm) on 82-minutilise müstilise põnevusdraama «Tuliliilia» peategelasena peaaegu kogu aeg vaatajate ees.
38-aastane Pia (Ingrid Isotamm) on 82-minutilise müstilise põnevusdraama «Tuliliilia» peategelasena peaaegu kogu aeg vaatajate ees. Foto: Kaader filmist

Berliinis kinos Sputnik toimuvad 16. ja 17. novembril kolmandad Eesti filmipäevad. Tänavu on filmipäevade kavas mängufilmid «Portugal», «Tuliliilia» ja «Skandinaavia vaikus», loodusfilm «Tuulte tahutud maa» ning  dokumentaalfilm «Ahto».

«Eesti filmipäevad Berliinis on saanud kenaks traditsiooniks, tänu neile õpib siinne publik paremini tundma mitte ainult meie filmikunsti, vaid ka Eestit ja eestlaste mõttelaadi,» ütles filmipäevi korraldav kultuuriatašee Merit Kopli. Ta lisas, et kuna novembri alguses toimuvad Berliinis juba aastaid ka Balti lühifilmiöö ja lastefilmipäev, siis on meie filmid sügiseti Saksamaa pealinnas hästi pildil.

Detsembri lõpus Berliinis toimuval jõulufilmifestivalil saab seekord näha filmi «Eia jõulud Tondikakul».

Kinos Sputnik avatakse filmipäevade raames ka Berliinis tegutseva ja kuulsust koguva noore Eesti kunstniku Kennet Lekko tööde näitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles