Mehel kasvasid selle populaarse toidu söömisest rinnad

PM Tervis
Copy
Hormoonid toidus võivad panna meestel rinnad kasvama.
Hormoonid toidus võivad panna meestel rinnad kasvama. Foto: Shutterstock

26-aastasel Hiina mehel kasvasid ebatervisliku toitumise tõttu rinnad ning arstide sõnul on selle põhjuseks tema ebatervislik toitumine. Juhtumit kajastati väljaannetes Mirror, Business Standard ja Daily Star.

26-aastane Li oli sunnitud pöörduma arsti juurde, kui tema rindkere silmnähtavalt muutus – nimelt arenesid tal välja rinnad. Arstide hinnangul on tema kehaliste muutuste taga pikaajaline ebatervislik ja ühekülgne toitumine. Li sõi regulaarselt ja suurtes kogustes populaarse kiirtoiduketi KFC frititud kana, milles leiduvad hormoonid mõjutasid aja pikku mehe hormonaaltasakaalu. Lihatööstuses on sageli loomade ja lindude kasvu kiirendamiseks kasutusel hormoonid, mis jõuavad lõpuks ka inimese toidulauale ning võivad häirida hormonaaltasakaalu. 

Meestel võivad tekkida rinnad, kui nende organismis on liiga suur kogus naissuguhormoone, mis häirivad testosterooni tootmist. Kasvuhormoonid – mida on samuti leitud mitmetes lihatoodetes – põhjustavad samuti rasvkoe ebaühtlast kogunemist kehal ning rakkude jagunemist, mis suurendab vähi riski. Samuti väheneb hormonaaltasakaalu puudumise tõttu meestel sugutung. 

Arstid soovitasid mehel rindadest vabanemiseks muuta oluliselt oma toitumist ning süüa suuremas koguses puu- ja juurvilju, teravilju ning vältida toiduaineid, mis võivad sisaldada suguhormoone. Pilti mehe rindadest näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles